Cercle Brugge kansloos in Gent

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart verloor in hun wellicht slechtste wedstrijd van het seizoen met 4-1 bij een wervelend KAA Gent.

Zo goed was het de week voordien tegen Anderlecht, zo slap was het vrijdagavond in de Ghelamco Arena.

Omar opnieuw op veld

Cercle Brugge toonde geen inzet en kon pas in de slotfase via Gakpé voor een eerredder zorgen. Op tweede kerstdag ontvangt de Vereniging Eupen als afsluiter van 2018. Winst is dan een must, wil men het behoorlijk onvergetelijk jaar met een positieve noot afsluiten.

In Gent waren Omolo (geschorst) en Etienne (geblesseerd) er niet bij. Omar kreeg verrassend opnieuw het vertrouwen van de coach, Palun keerde terug uit schorsing.

2-0 aan de rust

KAA Gent startte verschroeiend en dat leverde meteen twee grote mogelijkheden op voor Jaremtsjoek. De Oekraïner miste. Aan de overzijde moest Thoelen redding brengen op een poging van Bruno op aangeven van K. Hazard. Gent eiste meer balbezit op en dat resulteerde na ruim een kwartier in de 1-0.

Nardi lag in de weg op een kopbal van Jaremtsjoek, maar was kansloos op de rebound van Dejaegere. Het eerste doelpunt voor de West-Vlaming in Gentse loondienst. Jaremtsjoek kon nadien tot twee keer toe de voorsprong verbubbelen, maar faalde. Iets voorbij het halfuur deed Rosted dat niet. Ook David verkeek zich op het einde van de eerste helft nog op een dot van een kans. Cercle ging zo met 2-0 de rust in, het kon absoluut meer geweest zijn.

Doelpunt van Gakpé

Bij aanvang van de tweede helft bleven Cardona en K. Hazard in de kleedkamer. Gakpé en De Belder namen hun plaats in. Het waren echter de Buffalo’s die meteen voor een snelle uitbraak zorgden, terwijl Bruno voor Cercle met een verrassend schot uitpakte. Dirigent Odjidja speelde bij Gent de bal tussen de benen van Koné, bereikte David en 3-0. De honger bij de thuisploeg was nog niet gestild toen uitblinker Odjidha met een knappe goal voor 4-0 zorgde.

Toen de buit binnen was voor Gent en de motor wat stil viel kwam er nog een Cercledoelpunt van Gakpé. Het punt kwam er op aangeven van Tormin die voordien geel kreeg, zijn vijfde, voor een schwalbe. Geen punten voor groen-zwart, maar daar maakte het eigenlijk nooit geen aanspraak op.

KAA Gent- Cercle Brugge: 4-1.

Doelpunten: 17′ Dejaegere 1-0, 34′ Rosted 2-0, 51′ David 3-0, 64′ Odjidja 4-0, 86′ Gakpé 4-1.

Cercle Brugge: Nardi, Ueda, Koné, Palun, Vitinho (71′ Tormin), Lusamba, K. Hazard (46′ Gakpé), Mercier, Omar, Bruno, Cardona (46′ De Belder).

Gele kaarten: 33′ Koné, 76 ‘Tormin, 90’ Lusamba.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier