Carl Hoefkens voelt zich goed in West-Vlaanderen: "Een maand en ik was volledig ingeburgerd"

27/04/18 om 10:37 - Bijgewerkt om 10:36

Terwijl 'zijn' Club Brugge binnenkort ongetwijfeld kampioen zal worden, speelde Carl Hoefkens afgelopen weekend met het Knokse Surfers Paradise al voor de titel. Naast zijn wekelijks partijtje in het bedrijfsvoetbal is de uitgeweken Antwerpenaar sinds enkele weken bij de jeugd van Royal Knokke FC aan de slag. Voor zijn andere passie, crossfit, vertoeft Hoefkens dagelijks in Brugge. "West-Vlaanderen spreekt me gigantisch hard aan."

Het heeft niet mogen zijn voor Carl Hoefkens en zijn ploeggenoten. Net als Club Brugge bleef Surfers Paradise afgelopen weekend op een 4-4-gelijkspel steken. Weg titel in de tweede reeks van het bedrijfsvoetbal. "Jammer, maar toch is het een topseizoen geweest", lacht Carl Hoefkens. "Ik keek vroeger naar Team Spirit (een komedie van Jan Verheyen uit 2000 over het leven van voetballers die in het liefhebbersverbond spelen, red.) en kon me moeilijk voorstellen hoe het voelde om enkel met vrienden samen te spelen, maar dankzij Surfers Paradise weet ik dat nu perfect. We vormen een hechte vriendenbende. Na meer dan 30 jaar alleen maar met voetbal bezig te zijn geweest, had ik het volledig gehad. In trainen heb ik geen zin meer, maar van een wedstrijdje puur voor de fun kan ik wel nog genieten. Je merkt trouwens dat er veel mannen meedoen die ooit op hoger niveau actief waren. Ik speel het spelletje nog graag en het grote voordeel is dat ik nu niet meer al te veel hoef te lopen. Een vaste positie hebben we niet, want iedereen speelt overal." (lacht)
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!