Brugse pletwals nu ook moeiteloos voorbij KV Mechelen

20/12/17 om 22:32 - Bijgewerkt om 22:35

Met een vlotte 0-3-overwinning op KV Mechelen ging Club Brugge woensdagavond op zijn elan voort.

Brugse pletwals nu ook moeiteloos voorbij KV Mechelen

© BELGA

Na de historische zege tegen Anderlecht had Ivan Leko geen reden om aan zijn elftal te sleutelen. Bij KV Mechelen voerde Jankovic slechts één wijziging door in vergelijking met de verloren match op Kortrijk. Rechtsachter Tomecak verving Paulussen.

Aan goede intenties geen gebrek bij KV Mechelen, dat het vurigst aan de wedstrijd begon. Maar al snel kwam de Brugse machine weer op toerental. Met hoge pressing smoorde het elke Mechelse poging om vooruit te spelen meteen in de kiem.

Brugse pletwals nu ook moeiteloos voorbij KV Mechelen

© BELGA

Bij de eerste de beste diepe bal was het ook meteen prijs voor de Bruggelingen. Poulain - die zijn eerste twee passes de mist in zag gaan - stuurde met een perfecte lange bal Diaby diep. Cocalic kegelde de Brugse spits onderuit: penalty. Vormer zette die op schitterende wijze - in de linkerbovenhoek - feilloos om.

Wesley scoort en viert met Leko

Een onmondig KVM kon daar bijzonder weinig tegenover stellen en amper 10 minuten later leek de match al gespeeld. Via Limbombe kwam de bal met wat geluk in de voeten van Wesley, die zich mooi vrijdraaide en de verdubbeling snoeihard tegen de touwen knalde. De Braziliaanse spits ging samen met Leko zijn doelpunt vieren en streek zo de plooien na het akkefietje van afgelopen zondag meteen weer glad.

Brugse pletwals nu ook moeiteloos voorbij KV Mechelen

© BELGA

Op slag van rust leek de partij al helemaal beslist toen De Witte onnodig doorging op Wesley en terecht rood kreeg. Blauw-zwart mocht met 0-2 de rust in en daarvoor moest het niet eens vol op het gaspedaal gaan staan.

In een overbodige tweede helft noteerden we zowaar enkele aanvalsgolven van de thuisploeg. De Brugse reactie kwam er via Diaby, die Limbombe knap bediende. Een voetveeg van Coosemans voorkwam echter de 0-3.

Brugse pletwals nu ook moeiteloos voorbij KV Mechelen

© BELGA

Net voor het uur roteerde Leko door Clasie en Vossen in de ploeg te droppen. Dat rendeerde vrijwel meteen. Clasie legde breed op Cools, die Diaby afzonderde voor doel: 0-3. Aan de overzijde had Butelle een prima reflex in huis op een zeldzame Mechelse vrije trap.

De ingevallen Vossen aast nog steeds op zijn eerste veldgoal van het seizoen, maar trapte een uitgelezen kans een kwartier voor tijd net naast de Mechelse kooi. Aan de overzijde werd de eerredder van Bandé terecht afgekeurd voor buitenspel.

Mechelen valt nog met negen

Brugse pletwals nu ook moeiteloos voorbij KV Mechelen

© BELGA

De slotfase stond nog bol van de onnodige incidentjes en El Messaoudi solliciteerde nog veelvuldig naar een tweede gele kaart, maar het was uiteindelijk Bandé die met rechtstreeks rood in blessuretijd nog mocht gaan douchen.

Na de vlotte zege tegen Anderlecht haalt Club het ook makkelijk in Mechelen en brengt het zijn puntentotaal al op 50 eenheden. Het mag nu rustig achteroverleunen en kijken naar wat achtervolgers Charleroi (in Gent) en Anderlecht (thuis tegen Eupen) doen.

KV Mechelen - Club Brugge 0-3.

Doelpunten: 22' Vormer 0-1 (pen.), 34' Wesley 0-2, 62' Diaby 0-3.

KV Mechelen: Coosemans, Tomecak (79' Paulussen), Cocalic, De Witte, Cobbaut, Kawaya (60' Kolovos), Rits, El Messaoudi, Claes, Pedersen (46' Filipovic), Bandé.

Club Brugge: Butelle, Poulain, Mechele, Denswil, Cools, Vormer, Nakamba (58' Clasie), Limbombe, Wesley (58' Vossen), Vanaken (72' Vanlerberghe), Diaby.

Gele kaarten: 5' Denswil, 20' Cocalic, 86' El Messaoudi, 90' Limbombe, 90' Bandé.

Rode kaarten: 45' De Witte, 92' Bandé.

Scheidsrechter: Laforge.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!