Bondsparket vraagt zes speeldagen schorsing voor Wesley Moraes (Club Brugge)

07/08/18 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:46

Wesley Moraes (Club Brugge) riskeert een schorsing van zes speeldagen schorsing en een boete van 6.000 euro. Die straf heeft het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie geëist voor zijn rode kaart van afgelopen weekend.

Bondsparket vraagt zes speeldagen schorsing voor Wesley Moraes (Club Brugge)

© BELGA

Al na tien minuten moest de landskampioen op het veld van Moeskroen (0-1) met een man minder voort. Wesley deelde een elleboogstoot uit in het gezicht van de zwaar opzittende verdediger Katranis. Na kort overleg met zijn videoref besliste scheidsrechter Alexandre Boucaut rood te trekken.

"Ik probeerde Wesley nog te beschermen, omdat ik de gevallen van het verleden wel ken. Daarom floot ik een fout in zijn voordeel, maar dat was blijkbaar al te laat. Wesley was al ontploft", getuigde Boucaut ter zitting.

Omdat Wesley niet aan zijn proefstuk toe is, kreeg de Braziliaan maandag geen voorstel tot minnelijke schikking. In mei 2017 sloeg hij toenmalig Gent-verdediger Mitrovic op het achterhoofd. In oktober 2016 incasseerde Anderlecht-verdediger Kara een klap in het aangezicht. Katranis is zijn derde slachtoffer.

Ter zitting van de Geschillencommissie stelde het Bondsparket zes speeldagen schorsing en een boete van 6.000 euro voor. "De feiten horen niet thuis op een voetbalveld en zijn niet toelaatbaar. Wesley moet zich bewust worden dat dergelijke schandalige acties niet langer kunnen. De indicatieve tabel, goedgekeurd door de clubs en de KBVB, schrijft vier speeldagen schorsing voor. Maar hier dringt een zwaardere sanctie zich op. Dit is een zeer bewuste elleboogstoot. Het is ook al de derde keer dat hij voor uw commissie verschijnt. We hopen met deze straf dat hij begrijpt dat dit niet langer kan", verklaarde bondsprocureur Chris Vandenbossche die strafmaat.

De Geschillencommissie maakt de uitspraak dinsdagnamiddag bekend.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!