Billijk gelijkspel voor Club Brugge in oefenpartij tegen Steaua Boekarest

04/07/18 om 20:28 - Bijgewerkt om 21:34

In zijn eerste oefenwedstrijd op stage in Garderen speelde Club Brugge woensdagavond 1-1 gelijk tegen het Roemeense FC Steaua Boekarest.

Billijk gelijkspel voor Club Brugge in oefenpartij tegen Steaua Boekarest

Stefano Denswil zorgde met een kopbal voor het enige Brugse doelpunt. © BELGA

Na amper vijf minuten opende Stefano Denswil met een kopbaldoelpunt - na een corner van Ruud Vormer - de score. Het antwoord van de Roemenen liet niet lang op zich wachten. Tanase werd diep gestuurd en kwam alleen voor Horvath, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel. Blauw-zwart hield de zaken goed onder controle en gaf amper kansen weg. Op slag van rust ging Horvath onder een bal door, maar zijn foutje werd niet afgestraft. 0-1 na 45 minuten.

Vijf minuten na de pauze konden de Roemenen wel toeslaan: na een korte hoekschop kwam het leer bij Teixaira terecht. Hij twijfelde niet en trapte de gelijkmaker in de verste hoek binnen. Na de pauze was het Steaua dat de forcing voerde. Het veldoverwicht werd ook omgezet in kansen en een kwartier voor tijd kreeg Steaua zelfs een penalty. De ingevallen Hubert kon de elfmeter echter onschadelijk maken. Ook in de herneming was de jonge Belgische doelman bij de pinken. Op een paar pogingen vanop afstand na, vielen er nadien aan beide kanten geen noemenswaardige kansen meer te noteren.

Club blijft zo in zijn eerste oefenmatch tijdens de stage op een 1-1-gelijkspel steken. Een billijk resultaat, want beide ploegen namen een helft voor hun rekening. (SB)

FC Steaua Boekarest - Club Brugge 1-1.

Doelpunten: 4' Denswil 0-1, 52' Teixaira 1-1.

Club Brugge: Horvath (70' Hubert), Decarli, Mechele (46' Cools), Denswil (60' Peres), Tome?ak, Baiye (60' Vanlerberghe), Vormer (60' Vanaken), Groeneveld (60' Diatta), Rits (60' Refaelov), Schrijvers (60' Dennis), Vossen (60' Wesley).

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!