Antwerp en Club Brugge scoren niet, Genk winnaar van het weekend

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Club Brugge geraakte op paasmaandag niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Antwerp FC.

Na de zege van KRC Genk van afgelopen vrijdag op Standard trok Club Brugge met de nodige druk richting Bosuil. Voor deze lastige opdracht voerde Ivan Leko twee opmerkelijke wijzigingen door. Danjuma en Openda kwamen aan de aftrap ten koste van Diatta en Schrijvers.

Een bijzonder sfeervolle Bosuil zag een evenwichtige beginfase waarin Mbokani na vijf minuten voor het eerste schot tussen de palen zorgde. De Antwerpse spits nam het leer in de volley op de slof, maar Horvath redde knap. Twee minuten eerder had Club misschien wel al een strafschop verdiend na een fout van Van Damme op Openda, maar de VAR greep niet in.

Veel overtredingen, weinig voetbal

Antwerp zat duidelijk goed in de wedstrijd. Club had moeite met het viriel en direct spel van de thuisploeg. Bovendien was het uitkijken voor de scherpe counters van The Great Old. Zo kon Yatabaré na een Brugse corner op snelheid uitbreken, maar op doel besluiten lukte niet. Halfweg de eerste helft kon blauw-zwart het spelbeeld opnieuw in evenwicht brengen. Dat resulteerde in een schotje van Vanaken, dat een paar meter naast vloog.

Ook in het slotkwartier van een rommelige en zenuwachtige eerste helft met veel overtredingen vielen er weinig kansen te noteren, al kwam de thuisploeg nog een paar keer gevaarlijk opzetten. Na een intense, maar weinig aantrekkelijke eerste helft doken de spelers met een logische brilscore de kleedkamers in.

Leko greep bij de rust in door Openda naar de kant te halen voor Amrabat, die centraal op het middenveld ging spelen. Daardoor schoof Rits een rijtje naar voren. Het was uitgelezen Rits die Vormer met een schitterende pass op weg leek te zetten naar de 0-1, maar Bolat redde knap. Aan de overzijde tikte Horvath een kopbal van Mbokani mooi van onder de lat.

Telkens net niet

In een qua spelniveau kwalitatief iets betere tweede helft ging het plots veel sneller over en weer. Op het uur knalde Amrabat van aan de rand van de zestien maar nipt naast. Ook Antwerp knutselde een paar knappe aanvallen in elkaar, alleen was de laatste pass telkens net niet nauwkeurig genoeg.

Ook in het slotkwartier weinig uitgespeelde kansen, maar vooral een zenuwachtig schouwspel. Via enkele standaardsituaties kwam de thuisploeg nog nadrukkelijk opzetten, maar doelpunten kregen we niet te zien.

Door dit gelijkspel is leider KRC Genk de winnaar van het weekend. Het heeft een bonus van zes punten op eerste achtervolger Club Brugge. Blauw-zwart krijgt zondagavond RSC Anderlecht op bezoek.