Andres Iniesta: “Herinner me nog goed mijn debuut met Barça tegen Club Brugge”

De hier 18-jarige Iniesta gaat in duel met Gaetan Engelebert. © BELGA
Redactie KW

Andres Iniesta heeft vrijdag op een persconferentie zijn afscheid van FC Barcelona aangekondigd. De Spaanse middenvelder noemde zijn debuut in 2002 tegen Club Brugge een van de onvergetelijke momenten in zijn carrière bij de Catalaanse topclub.

Barcelona nam het in de groepsfase van de Champions League op 29 oktober 2002 tegen Club Brugge op. Het was al geplaatst, gaf daarom enkele jongeren een kans, en de 18-jarige Iniesta mocht in de basis starten. Barça won in Jan Breydel met 0-1. “Ik heb de kans gehad om magische momenten te mogen meemaken“, zei Iniesta vrijdag. “De dag van mijn debuut in het eerste elftal in Brugge zal ik nooit vergeten. Een droom is werkelijkheid geworden.”

De geniale spelverdeler legde uit waarom hij het precies nu voor bekeken houdt. “Ik heb ingezien dat ik de club niet langer het beste van mezelf kan schenken op fysiek en mentaal gebied. Als ik me mijn afscheid voorstelde, was het op deze manier: ik voel me nog belangrijk, ben titularis en kan prijzen pakken.”

Avontuur buiten de Europese grenzen

Waar zijn sportieve toekomst ligt, wilde Iniesta niet kwijt. Hij zinspeelde wel op een avontuur buiten de Europese grenzen. “Er moeten nog dingen besproken en geregeld worden. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit tegen Barcelona wilde spelen, dus alle bestemmingen buiten Europa liggen open.”

Andres Iniesta heeft zijn afscheid van FC Barcelona aangekondigd.
Andres Iniesta heeft zijn afscheid van FC Barcelona aangekondigd.© REUTERS

(Belga – foto’s Belga)