Anderlecht en Club Brugge houden het op brilscore na teleurstellende topper

05/11/17 om 20:02 - Bijgewerkt om 20:16

Zondagavond speelden RSC Anderlecht en Club Brugge 0-0 gelijk in de topper van de 14de speeldag.

Anderlecht en Club Brugge houden het op brilscore na teleurstellende topper

© BELGA

Voor het topduel op Anderlecht voerde Ivan Leko toch enkele opvallende wijzigingen door. Zo werden spitsen Vossen en Diaby, die vorige week tegen STVV invielen en het verschil maakten, plots eerste keuze. Ook Poulain stond na heel wat blessureleed terug in de ploeg. Hij verving Decarli. Onder de lat bleef Hubert het vertrouwen genieten.

Ook bij Anderlecht maakte Vanhaezebrouck enkele opvallende keuzes. Zo verdween Teodorczyk uit de basis en mocht Harbaoui zijn opwachting maken. Ook Onyekuru moest vanop de bank toekijken. Chipciu genoot voor het eerst van een basisplaats onder Vanhaezebrouck.

Anderlecht en Club Brugge houden het op brilscore na teleurstellende topper

© BELGA

Blauw-zwart eiste meteen het veldoverwicht op en na een tiental minuten werd dat ook omgezet in een eerste grote kans. Vossen bracht knap voor tot bij Diaby, maar Sels slaagde erin om de poging met een ultieme reflex uit zijn doel te houden. Op de corner die daarop volgde kon Poulain vrij inkoppen, maar hij besloot nipt over.

Onterecht afgekeurd doelpunt

Naarmate de eerste helft vorderde kon de thuisploeg het evenwicht herstellen. Op een terugspeelbal van Mechele ging Hubert bijna in de fout. Hij trapte bijna in de voeten van de aanstormde Harbaoui, maar de Brugse doelman kwam met de schrik vrij. Enkele minuten later kwamen de bezoekers opnieuw goed weg. Kums mocht vrij aanleggen aan de rand van de zestien. Zijn schot werd afgeblokt door Denswil, maar viel in de voeten van Harbaoui. De Anderlechtspits trapte in de verste hoek binnen, maar werd onterecht teruggefloten voor buitenspel.

Harde duels, maar ook veel onzuiverheden

Vlak na het halfuur mocht Diaby het na een voorzet van Vormer nogmaals van dichtbij proberen, maar dit keer kon Kara met een ultieme tackle een Brugse openingstreffer verhinderen. In een eerste helft met veel intensiteit - maar ook veel onzuiverheden en technische foutjes - was het slotakkoord voor de thuisploeg. Chipciu recupereerde de bal en viseerde van aan de rand van de zestien de verste winkelhaak, maar zijn schot verdween net naast.

Anderlecht en Club Brugge houden het op brilscore na teleurstellende topper

© BELGA

Na de pauze was een schotje van buiten de zestien van Limbombe het eerste wapenfeit. Zijn poging vloog echter een paar meter over de lat. Ook in de tweede helft was er te veel balverlies om van een goede topper te kunnen spreken. Via Hanni kon paars-wit dan toch eens een opening vinden. Hij legde goed terug naar Gerkens, die vrij kon intrappen, maar het leer hoog over legde. Even later mocht Gerkens het nog eens proberen. Dit keer kon hij alleen op Hubert af, maar de Brugse goalie maakte zich uitstekend breed.

Het sein voor de thuisploeg om door te duwen en het veldoverwicht op te eisen. Aan de overkant was er wel nog een schermutseling voor doel, maar Club moest terug. Even later mocht Harbaoui het van dichtbij proberen maar hij besloot in de handen van Hubert. Een paar minuten later deed de Anderlechtspits dan toch de netten trillen, maar zijn goal werd voor de tweede keer - nu wel terecht - afgekeurd voor buitenspel.

Ook jokers kunnen ban niet breken

Naarmate de tweede helft vorderde, kon blauw-zwart het evenwicht met mondjesmaat herstellen. Beide coaches hoopten in het slotkwartier met hun jokers het verschil nog te maken. Zowel Onyekuru als Dennis maakten hun opwachting. Het was echter Trebel die Hubert nog eens aan het werk zette. De doelman had een goede parade in huis op het schot uit de tweede lijn.

Anderlecht en Club Brugge houden het op brilscore na teleurstellende topper

© BELGA

Op een zeldzame Brugse counter zette Nakamba Wesley in stelling, maar zijn lage schuiver verdween enkele meters naast. Vanaken was er met een gelijkaardige poging iets dichter bij, maar hij zag zijn schot naast verdwijnen. Ook de tweede joker van Vanhaezebrouck, Teodorczyk, werd nog de het veld opgestuurd. Het was echter Gerkens die nog twee keer bijzonder dicht bij het winnende doelpunt kwam. Eerst kon hij zich doorzetten na een lange bal van Sels. Cools kon het leer echter nog in extremis van de lijn keren. Ook een kopbal van diezelfde Gerkens verdween even later maar net naast.

In blessuretijd kon Dennis zich nog een laatste keer doorzetten, maar uit een scherpe hoek besloot hij voorlangs. Geen doelpunten dus na een teleurstellende topper. Club Brugge behoudt zijn bonus van 9 punten op de aartsrivaal.

RSC Anderlecht - Club Brugge 0-0.

RSC Anderlecht: Sels, Kara Mbodji, Dendoncker, Spajic, Chipciu (87' Appiah), Kums, Trebel, Obradovic (85' Teodorczyk), Hanni (71' Onyekuru), Harbaoui, Gerkens.

Club Brugge: Hubert, Poulain, Mechele, Denswil, Cools, Vormer, Vanaken, Nakamba, Limbombe (89' Palacios), Vossen (73' Dennis), Diaby (60' Wesley).

Gele kaarten: 23' Diaby, 39' Obradovic, 54' Harbaoui, 60' Vormer, 67' Denswil, 92' Dennis.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!