"Als er één ploeg in Brugge kan winnen, is het Charleroi"

12/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 11/01/18 om 09:07

Het is ondertussen anderhalf jaar geleden dat Karel Geraerts afscheid nam van het actieve voetbal. Twee periodes bij Club Brugge, tussenin drie succesvolle seizoenen bij Standard, 20 caps als Rode Duivel en in de herfst van zijn carrière nog onder Ivan Leko bij OH Leuven en Felice Mazzu bij Charleroi: de 36-jarige middenvelder heeft het allemaal gezien en meegemaakt. Nu is hij klaar om zijn expertise te delen in een omkaderende functie, al draaide een eerste ervaring als sportief coördinator bij KV Oostende op een sisser uit.

Hoewel het nog vroeg is op maandagochtend zien we Karel Geraerts stipt op het afgesproken uur de parking van hotel Van der Valk in Oostkamp oprijden. "Ik woon al een hele poos in Varsenare, dus lang was het niet rijden", begroet de voormalig profvoetballer ons met de glimlach. "Toen ik in 1998 als 16-jarige de overstap van KRC Genk naar Club Brugge maakte, logeerde ik voor een jaartje bij Eric Gerets in Aalter. Zijn zoon Johan is trouwens nog steeds mijn beste vriend. Daarna ging ik bij een pleeggezin in Brugge wonen tot ik klaar was voor een eigen stekje. En het is hier blijkbaar goed, want zelfs na omzwervingen in Wallonië en het Brusselse ben ik telkens naar hier teruggekeerd. Ik heb me hier gesetteld."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!