Club Brugge ontgoocheld "dat Cercle niet mee betaalt voor nieuw veld"

18/12/17 om 19:23 - Bijgewerkt op 19/12/17 om 15:37

Net als de voorbije jaren zal er tijdens de winterstop een nieuw veld aangelegd worden in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge ontgoocheld "dat Cercle niet mee betaalt voor nieuw veld"

© BELGA

Het veld van Club Brugge was de voorbije week één van dé gespreksonderwerpen in het Belgisch voetbal. Voor de wedstrijd van zondag 10 december tegen Sporting Lokeren moest in allerijl sneeuw geruimd worden, waardoor het veld nog nauwelijks bespeelbaar was. Drie dagen later werd de bekerwedstrijd tegen Sporting Charleroi afgelast door de overvloedige regenval. Voor de topper van afgelopen zondag tegen Anderlecht werd het veld opnieuw opgelapt, maar een nieuw veld dringt zich op.

Ook de voorbije jaren had men in Brugge al problemen met het veld. Er werd al meermaals een nieuw veld aangelegd, telkens op kosten van Club en de stad Brugge. Nu Cercle in handen is van AS Monaco en zijn rijke voorzitter Dmitri Rybolovlev werd aan de blauw-zwarte kant van Jan Breydel gehoopt dat groen-zwart zijn duit in het zakje zou doen. Dat blijkt echter ijdele hoop te zijn.

Volgend jaar

"Club Brugge heeft deze middag met ontgoocheling kennis genomen van de beslissing van Cercle Brugge om niet mee te participeren in de aanleg van een nieuwe grasmat", laat Club echter weten op zijn website. "Deze beslissing komt er na gesprekken met de Russische eigenaars alsook met het management van Cercle Brugge. Deze middag ontving Club een mail waarin Cercle bevestigt dat pas vanaf volgend seizoen kan gesproken worden over nieuwe investering en er dus geen bereidheid is om nu mee te investeren in een nieuwe grasmat. Dit nieuws werd ook bevestigd door Filips Dhondt, dossierbeheerder van eigenaar Dmitri Rybolovlev in deze."

"Club Brugge betreurt deze beslissing, gezien ook de eerdere investeringen van meer dan 5 miljoen euro in een nieuw terrein, volledig vernieuwde business seats en een nieuw ledboardingsysteem die volledig door Club gedragen werden en waar Cercle Brugge ten volle het gebruik kan van genieten."

Reactie Cercle

Bij Cercle Brugge wordt verbaasd gereageerd op de communicatie van Club Brugge. "Eind vorige week werd Cercle Brugge gevraagd om de helft van de kosten van de nieuwe grasmat te betalen, zonder vooraf geraadpleegd te worden omtrent de aanbestedingsprocedure", laat de vereniging weten in een persbericht. "Cercle Brugge wijst er op dat er een overeenkomst, geldig tot 31 december 2019, bestaat tussen Cercle en Club Brugge over de bijdragen voor de velden en dat Cercle Brugge altijd alle financiële afspraken respecteert."

"Cercle Brugge heeft aan Club Brugge via een e-mail vandaag laten weten bereid te zijn om de gesprekken op gang te brengen. 'Wij willen het overleg opstarten om de financiële afspraken van de bestaande overeenkomst, alsook de duur ervan, te herbekijken. Wij kijken uit naar uw antwoord', zo werd Club Brugge geïnformeerd. "Cercle Brugge is zeker van oordeel dat het hier om een misverstand van Club Brugge gaat en wacht het antwoord van Club Brugge op deze uitnodiging tot dialoog af, maar staat er ook op dat Club Brugge zich aan de gemaakte afspraken houdt."

(KPL/ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!