Christophe Descamps keert niet terug naar E. Wervik

Redactie KW

Enkele dagen geleden nam het bestuur van Eendracht Wervik contact op met zijn ex-doelman met de vraag of hij een terugkeer zou zien zitten.

“Ik was gevleid door die vraag, want na vijf seizoenen bij geel-rood is Wervik nog altijd de club van mijn hart”, aldus Descamps, die in het tussenseizoen Wervik verliet voor Heestert. “De overstap zou ook mogelijk zijn, omdat ik nog geen officiële wedstrijd voor mijn nieuwe club heb gespeeld.”

Descamps (37) twijfelde, zette alles op een rijtje en kwam tot de conclusie dat hij beter niet op dat aanbod zou ingaan. Afgelopen dinsdagavond bevestigde hij aan de trainer van Heestert dat hij niet zou vertrekken, maar amper enkele uren later kreeg Descamps een sms van het Wervikbestuur dat zijn terugkeer op de agenda van de woensdagavondvergadering zou staan. Twijfels staken opnieuw de kop op. “Maar ik heb die vergadering niet afgewacht en nog diezelfde middag heb ik de knoop doorgehakt: ik blijf bij Heestert. Ik kan het niet maken tegenover bestuur en spelers om mijn nieuwe club te verlaten.”

Descamps kwam voor Heestert nog niet in actie wegens een schouderblessure. En die blijft aanslepen. “Ik mocht normaliter midden augustus hervatten. Ik ben wat beginnen lopen en fietsen, maar ben daar snel mee moeten stoppen. Ik ondervond nog te veel hinder. Ik heb nu een inspuiting gehad en hoop volgende week de looptraining te mogen hervatten.” (CDW)

Christophe Descamps keert niet terug naar E. Wervik
© VDB