CFC Complex op een zucht van de titel in Amateursport

CFC Complex met boven van links naar rechts: Didier De Muynck, Sven Steenkiste, Anthony Backers, Sander Daels, Steve Daels, Kenneth Daneels, Jurgen Claeys, Dwight Devadder en Franky Rammelo. Onder van links naar rechts: Nico Neyt, Johny Vermeulen, Kevin Govaere, Djordy Lefevre, Kevin Borgoo en Kevin Deprest.
Redactie KW

In een vrij spannende match heeft CFC Complex voor de tweede keer op rij de titel gemist in de Amateursport. Niet dat ze geen kampioen zullen worden. Ze staan nog altijd zes punten voor op Excelsior Beernem, met nog twee matchen te spelen.

CFC Complex leek zonder problemen de titel te kunnen vieren op het veld van Excelsior Beernem, want ze liepen 0-2 uit na onder meer een prachtig doelpunt van Dwight Devadder. In de tweede helft was het Gwen Verbeke die zijn kale knikker onder de bal stak en de aansluitingstreffer lukte. Even later deed broer Jochen Verbeke de bijna kampioenen beven en toen Siebe Decraemer met een afstandsschot Beernem naar de overwinning schoot, was het kalf verdronkenen. CFC Complex mocht de champagne weer opbergen, dit voor de tweede keer op rij, want vorige week werd ook al verloren tegen FC Octopussy op eigen veld.

“Nu moeten we de titel maar vieren op eigen veld tegen De Moerdammers”, aldus voorzitter Didier De Muynck. “We hebben het seizoen gedomineerd als geen ander, maar blijkbaar zitten we in een dipje en kunnen we niet meer winnen. Volgende week moeten we tegen De Moerdammers. Toch moeten we opletten, want die ploeg vecht nog om in de eerste afdeling te blijven. Ze staan nog onderaan gerangschikt en zijn kandidaat om te degraderen. Dergelijke ploegen zijn altijd gevaarlijk om tegen te spelen.”

CFC Complex bestaat zo’n acht jaar en heeft zes keer kampioen gespeeld. Ook de beker werd binnen gehaald en zelfs een beker in de competitie in de Kempen staat op hun naam. Na een volledig seizoen ongeslagen te zijn geweest, stokte de machine vanaf 10 maart. Toen werd een gelijkspel behaald tegen White Star Torhout. Daarna verloor de ploeg tegen het bedreigde FC Oelem, geraakte het weer niet verder dan een gelijkspel tegen degradatiekandidaat Breughelvrienden en verloor het nu twee keer na elkaar.

CFC Complex is nochtans een uitgebalanceerde ploeg dat vooral rekent op Kevin Deprest, die samen met Dwight Devadder het doel weet staan. Een sterk middenveld en een knappe doelman Kevin Govaere zorgen voor de nodige ingrediënten om kampioen te spelen. Nu maar hopen dat de scoringsmachine in de volgende match weer aanslaat. (Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier