Cercle-voorzitter Frans Schotte looft AS Monaco tijdens traditionele nieuwjaarsreceptie

© BELGA
Redactie KW

De voorzitter sprak voor de circa vijfhonderd aanwezigen over het historische jaar 2017, waarin Cercle Brugge geschiedenis schreef en een toekomst kreeg.

“Van mei tot vandaag is bijzonder veel gebeurd”, opende Frans Schotte. “Er kwam een financiële inbreng, de grote professionalisering werd aan hoog tempo doorgevoerd, nieuwe spelers kwamen, de beroepskrachten werden uitgebreid, de technische staf werd tot een volwaardig profteam uitgebouwd en nog zo veel meer.”

Schotte loofde de goede relatie die de Vereniging de voorbije maanden met AS Monaco heeft uitgebouwd. “”Ik wens namens Cercle, namens Vadim Vasilyev die verontschuldigd is en namens AS Monaco iedereen die bij Cercle betrokken is, te bedanken voor uw bijdrage in het slagen van een project dat wij samen hebben aangevat.”

Zonder euforisch te doen is de tweede periode inmiddels voor de helft gespeeld en hebben wij ons lot nog zelf in handen

“Dat ene procent dat ons nog gelukkiger kan maken is eenvoudig. Zonder euforisch te doen is de tweede periode inmiddels voor de helft gespeeld en hebben wij ons lot nog zelf in handen. We blijven dus hopen dat wij de competitie winnend kunnen afsluiten en volgend jaar terechtkomen waar wij thuishoren: in 1A.”

De voorzitter benadrukte nog maar eens dat Cercle na het vertrek van Club Brugge op de Olympiasite wil blijven voetballen. “De voorbereidende studie die vorig jaar in opdracht van de stad werd uitgevoerd wordt gefinaliseerd. Het is onze hoop en ook onze wens dat de beslissingen met bekwame spoed zullen genomen worden.”

“Als beide wensen, de promotie en een nieuw of vernieuwd stadion, gerealiseerd worden, kijken we nu al uit naar de derby’s die wij thuis zullen spelen in een kleiner, comfortabel en gezellig stadion op de huidige site en de uitwedstrijden in het grootste stadion van ons land, op een andere plaats in Brugge.”

Sport heeft de macht om de wereld te veranderen

Na de voorzitter kwam ook Piet D’Hooghe, als voorzitter van de vzw, aan het woord. Net als trainer Frank Vercauteren die de aanwezigen en de supporters opriep om Cercle verder maximaal te steunen door effectief aanwezig te zijn op minstens de resterende thuismatchen van Cercle. Tot slot gaf speler Johanna Omolo een woordje uitleg over zijn foundation. Een lokale Keniaanse liefdadigheidsorganisatie die is opgericht om kansen, hoop en inspiratie te creëren voor kansarmen in zijn geboortedorp Dandora en kinderen uit de hele andere buurgemeenschap. “Sport heeft de macht om de wereld te veranderen. Het heeft de kracht om te inspireren en om mensen te verenigen. Sport kan hoop wekken waar voorheen alleen wanhoop heerste.”

Met de Foundation probeert de Cerclespeler gebruik te maken van het enorme talent dat volgens hem verloren gaat door gebrek aan een goede basis.

(ACR)

https://johannaomolofoundation.org/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier