Wat denken de West-Vlaamse eersteklassers van een mogelijke promotie van Cercle Brugge?

09/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 08/03/18 om 13:43

Als Cercle Brugge zaterdag de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk kan wegwerken, telt West-Vlaanderen straks vijf eersteklassers. Dat is bijna één op drie. Geen enkele andere provincie zou zoveel ploegen in de hoogste voetbalklasse hebben. Maar is dat wel financieel, sportief en achterbangewijs leefbaar? De andere eersteklassers zien geen problemen, Club Brugge wenst niet te reageren.

Peter Callant, voorzitter KV Oostende

"Het lijkt dat we met veel ploegen op een kleine oppervlakte leven, maar volgens de cijfers zit België in de buik van het peloton. Griekenland, Zweden, Portugal, Denemarken en Noorwegen scoren verhoudingsgewijs slechter. Daar is de clubdichtheid veel groter. Het valt hier dus best wel mee als je dit op nationaal niveau bekijkt. Echter op provinciaal niveau zitten we wel overbevolkt aan eersteklassers. Echter voor clubs speelt de nabijheid van andere verenigingen ook steeds minder een rol voor hun inkomsten. Ze doen steeds meer beroep op externe aandeelhouders, zoals Cercle met AS Monaco."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!