“Vertrokken voor vele jaren in 1A”

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge is kampioen in de Proximus League en heeft na drie jaar de promotie naar 1A beet. Uiteraard veel tevreden en positieve reacties bij de bestuursleden en de spelers.

Gedelegeerd bestuurder Vadim Vasilyev: “Het scenario van deze match was een ware thriller. We hadden de droom om deze historische vereniging terug te brengen naar waar die hoort en dat is in de hoogste klasse. Dat we dit op zo een korte tijd kunnen verwezenlijken en de suspens die we vanavond mogen meemaken, maakt het nog ongelooflijker. Ik ben ook tevreden voor Dimitri Rybolovlev, de president van AS Monaco, en Prins Albert die deze match in Monaco hebben gevolgd.”

Prins Albert heeft deze match in Monaco gevolgd

Of AS Monaco volgend seizoen meer gaat investeren in groen-zwart wilde Vasilyev niet kwijt. “Dit is nu het moment om te genieten en niet om over de toekomst te praten. Cercle behoort in 1A. We zijn nu zover en willen dat groen-zwart in die afdeling een stabiele ploeg blijft.”

Uiteraard was ook voorzitter Frans Schotte tevreden. Hij kan vijftien jaar na zijn eerste promotie opnieuw vieren. “We hebben de titel en de promotie verwezenlijkt en zijn daar bijzonder tevreden mee. De samenwerking met AS Monaco verloopt zeer goed. Nu zijn we hopelijk vertrokken voor vele jaren in 1A. Daar hebben we een ploeg voor nodig. Dat wordt nu onze eerste opdracht en dan zien we wel waar we uitkomen.”

© BELGA

(ACR – foto’s Belga)