Twee spelers van Cercle Brugge naar Frankrijk

Gaëtan Robail in actie tegen Dunkerque. © (Foto ACR)
Redactie KW

Gaëtan Robail trekt naar Valenciennes, Amadou Diallo naar Red Star Paris.

Het is geweten dat Cercle Brugge sinds begin dit seizoen over een te grote kern beschikt. Groen-zwart besliste dan ook om tijdens het wintermercato enkele spelers van de hand te doen. Gaëtan Robail werd vorig zomer in huis gehaald, op uitleenbasis bij het Franse Paris Saint-Germain. Hij keerde onlangs na enkele maanden terug naar de Franse hoofdstad. De 24-jarige vleugelspeler verlengde er zijn contract tot 2021 en werd nu door PSG opnieuw uitgeleend, aan FC Valenciennes, momenteel twaalfde in League 2.

Ook Amadou Diallo is niet langer in loondienst van Cercle Brugge. De 23-jarige Frans-Guineese spits mocht vorige zomer reeds weg, maar geen enkele club bleek geïnteresseerd. Tijdens de huidige transferperiode was er nu wel interesse, van het Franse Red Star Paris. Die club heeft de ambitie om naar League 2 te promoveren. Diallo kende zijn opleiding bij AS Monaco en werd door Cercle in de zomer van 2016 bij WS Brussel weggehaald. Hij kon zich er vorig seizoen niet echt doorzetten en dit seizoen was er voor hem geen plaats meer.

Groen-zwart liet eerder deze maand ook al Aleksandar Sofranac (FK Sarajevo), Jonathan Mexique (Tours) en Stephen Buyl (Westerlo) vertrekken.

(ACR – Foto ACR)