Trainersduo Jimmy De Wulf en Wouter Artz razend ambitieus met de beloften van cercle

Jimmy De Wulf en Wouter Artz willen hun ervaring op het hoogste niveau aan hun spelersgroep doorgeven.
Redactie KW

De beloften van Cercle Brugge gaan dit seizoen in 1A aan de slag. De trainers Wouter Artz en Jimmy De Wulf, respectievelijk aan hun vierde en vijfde seizoen bij groen-zwart bezig, zijn net als hun spelers bewust dat de wedstrijden anders zullen zijn.

“Wij hebben onze ambitie uitgesproken. Ik steek het echter niet onder stoelen of banken dat ik nog hoger aan de slag wil. Uiteindelijk blijft het een mooie uitdaging om met je groep naar 1A te gaan”, stelt Jimmy De Wulf. “Daarnaast zitten er heel wat jongens van de U19 bij die een stap hoger zetten. Het is voor ons een uitdaging om met die jongens stappen te zetten tegen betere ploegen.”

Hadden jullie ondertussen contact met de technische staf van de eerste ploeg?

Jimmy De Wulf: “Er zou een gesprek komen en dat willen wij ook, omdat het belangrijk is. Voorlopig beperkt het zich tot Robbe Decostere en Charles Vanhoutte die uit onze groep mee zijn op stage. Voor het overige hebben we nog met niemand rond de tafel gezeten.”

Is er een andere manier van werken in vergelijking met vorig seizoen?

Wouter Artz: “Het wordt sowieso anders. We spelen op het hoogste niveau. Plus: er is een nieuwe hoofdtrainer. Dat zijn al twee zaken die voor een nieuwe samenwerking zorgen. Maar ik denk niet dat het iets afdoet van wat wij met ons team willen bereiken.”

Wat is jullie ambitie dan?

De Wulf: “De bekerfinale halen en kampioen spelen. Dat hebben we ook aan onze spelersgroep meegedeeld. Als je niet voor het hoogst haalbare sport, ben je op voorhand verloren. Elk bewandelt wel zijn eigen pad en hoe je er geraakt, dat is ieder individueel. Maar wij staan er voor onze jongens om ieder op zijn niveau beter te maken. Voor de ene kan dit een transfer naar Engeland zijn, voor de andere is dit de A-kern van Cercle of misschien een ploeg uit de lagere reeksen.”

“Wij proberen het uiterste uit die jongens te halen. Dat is onze job. We hopen op regelmatige basis jongeren naar de A-kern te laten doorstromen. Bij de beloften spelen mag voor hen geen eindpunt zijn en daar moeten wij hen goed in begeleiden. Dat geldt ook voor de afvallers uit de A-kern, die het mentaal heel moeilijk hebben. We proberen iedereen scherp te houden. Zo heeft Cercle vorig seizoen de titel behaald, omdat iedereen vooruit wilde.”

Welke spelers zijn er nog bij uit de belofteploeg van vorig seizoen?

De Wulf: “Ongeveer 40 procent. De anderen zijn jongens die doorgeschoven zijn. Alessandro Rodrigues is teruggekeerd. Diego Giuly is nieuw, hij is de 19-jarige zoon van de gewezen Frans international Ludovic Giuly uit Monaco. Daarnaast trainen Stephen Buyl, Karel Van Roose en Javier Garcia met ons mee.”

Gaan jullie voor 1A nu anders coachen?

Artz: “We blijven ieder jaar hetzelfde eisen. Wij maken de spelers wel bewust waar ze tegenover staan. Omdat wij toch die ervaring van het hoogste niveau hebben. We hielden onlangs ook een presentatie om de jongens bewust te maken waar ze nu terecht gekomen zijn. De trainingen blijven hetzelfde. Ze moeten vooral bewust worden dat de wedstrijden anders zullen zijn.”

De Wulf: “Er zullen facetten zijn waar ze waakzaam voor moeten zijn en dat proberen we terug te koppelen naar elke speler, ook al is het een simpele vorm op training.”

In de eerste ronde van de beker ontmoeten jullie KV Oostende en Club Brugge. Haalbaar?

De Wulf: “Dat is een leuke uitdaging. De bekerfinalist van vorig jaar en een burenstrijd. We gaan ons vel duur verkopen.” (ACR)

Jimmy De Wulf en Wouter Artz willen hun ervaring op het hoogste niveau aan hun spelersgroep doorgeven. (Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier