Taravel van Cercle Brugge voor twee matchen geschorst

24/11/17 om 17:02 - Bijgewerkt om 17:08

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Jérémy Taravel vrijdag een schorsing van twee speeldagen en een boete van 400 euro opgelegd. De verdediger van Cercle Brugge kan vrijdagavond op het veld van Tubeke nog wel in actie komen.

Taravel van Cercle Brugge voor twee matchen geschorst

© BELGA

De schorsing gaat pas in vanaf 26 november. Taravel mist in principe de thuiswedstrijd tegen Union (2 december) en de West-Vlaamse derby in Roeselare (8 december), maar kan wel nog in beroep gaan.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Beerschot Wilrijk (4-0) op de vijftiende speeldag in de Proximus League (1B) deelde de Fransman in de negende minuut een elleboogstoot uit. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere verklaarde de fase niet gezien te hebben. "Ik had er rood voor moeten geven", zei de ref ter zitting van de Geschillencommissie. Vanbecelaere gaf ook te kennen dat hij Taravel eerder op de wedstrijd al een waarschuwing had gegeven.

De Reviewcommissie zorgde ervoor dat de onbestrafte elleboogstoot alsnog een disciplinair staartje kreeg.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!