Supertalent Anderson Lopez is straks inzetbaar bij Cercle Brugge

Anderson Lopez was halfweg juni de eerste nieuwkomer bij Cercle. © ACR
Redactie KW

Met Anderson Lopez heeft Cercle Brugge een goudhaantje in de rangen. De Nederlander werd door AS Monaco overgenomen van Ajax. De Nederlander moest echter een knieoperatie ondergaan en revalideert bij Cercle Brugge. Daar hoopt hij straks bij de beloften op enkele speelminuten. Een kennismaking met de Nederlandse spits.

De komst van Anderson Lopez naar Cercle Brugge werd al halfweg juni in de Nederlandse media verspreid. Hij was toen de eerste nieuwkomer voor groen-zwart. De spits was echter geblesseerd en hij zou in de huidige competitie, na een ingreep aan de knie, amper aan spelen toe komen. “Tijdens de eerste training bij Ajax in aanloop naar dit seizoen viel er een medespeler tijdens een voetbalmatch op mijn knie, waardoor die draaide en mijn bovenlichaam bleef staan. Ik voelde een knik, maakte de training af, maar ik wist meteen dat er iets niet goed was. Dat bleek ook de volgende dag toen mijn knie gezwollen zat. Onderzoek wees uit dat de voorste kruisband gescheurd was.”

Hoe verliep het seizoen daarvoor bij Ajax?

“Ik stond in de basis bij de U19. Speciaal was dat ik daar de enige speler was zonder contract. Naar het einde toe begon ik harder te trainen en steeds beter te voetballen, waardoor ik in aanraking kwam met AS Monaco. Mijn zaakwaarnemer adviseerde hen om mij eens te komen bekijken tijdens de Youth League, in de matchen tegen Juventus en Real Madrid. Ik speelde goed, waardoor ze mij graag wilden.”

“Ik speelde goed in de Youth League tegen Juventus en Real Madrid”

Je kreeg meteen een contract van vijf jaar aangeboden. Verrassend?

“Ja, toch wel. Meestal gaat het om drie seizoenen. Ik ben blij met het vertrouwen dat ze mij op die manier geven, want vijf jaar is niet niets. Tijdens de medische keuring stelde men in Monaco vast dat mijn knie niet in orde was. Ik moest mij meteen laten opereren en mijn revalidatie bij Cercle volbrengen. Zo kwam er dan toch een akkoord. De ingreep was in juni, daarna volgde ik twee maanden kiné in Nederland. In augustus trok ik dan naar Brugge om mijn revalidatie verder te zetten. Ondertussen ben ik bijna terug fit om te spelen.”

“Het contract van vijf jaar bij Monaco was een grote verrassing”

Verliep die revalidatie naar wens?

“In het begin had ik toch op veel plaatsen pijn. Nu ik terug kracht bij krijg, voelt het steeds beter aan. Ik sta bijna op het punt om bij de groep aan te sluiten. Ik heb net opnieuw enkele kracht- en balanstesten achter de rug in Straatsburg, waar ik werd geopereerd. Daar bleek dat mijn krachtverschil om volledig met de groep mee te doen nog te groot is. Ik ben nu volop met krachtoefeningen bezig, om mijn been weer sterker te maken, soms ook met de bal. Met de trainer is afgesproken, als het lukt, om bij de beloften wedstrijdritme op te doen.”

Is er al over je toekomst gepraat? Blijf je dan bij Cercle?

“Het zal ervan afhangen hoe ik herstel en hoe fit ik ben. Met AS Monaco is afgesproken als ik terug mijn niveau haal van voor mijn blessure en opnieuw goed kan voetballen, ik terug naar Monaco ga. Is dat niet het geval, dan zou ik nog een jaar bij Cercle blijven om voldoende fit te geraken.”

“Nog een seizoen bij Cercle is zeker een optie”

Bekijk je dit nu als een verloren seizoen?

“Eigenlijk niet. Ik wist dat die operatie er ooit zou komen, zeker als ik echt de top wil halen. Ik zie het eerder als een leerzaam seizoen. Het was wel zwaar, want je wil voetballen, wedstrijden spelen. Het is misschien wel goed om zo’n periode te hebben, daar word je mentaal ook sterker van. Het is doorbijten. Vooral nu, want ik doe bijna iedere dag hetzelfde. Maar je doet het ergens voor. Het is belangrijk dat ik er straks honderd procent voor kan gaan. Ik kreeg ook veel steun bij mijn familie, mijn vriendin en mijn vrienden. Zij zeggen: je bent er bijna, het is nog eventjes doorgaan.”

“Ik kreeg in die moeilijke periode steun bij mijn familie”

Wat voor een voetballer ben je nu precies?

“Een rechtsbuiten, maar ik kan ook op links uit de voeten of in de spits. Bij Ajax heb ik op bijna alle posities gespeeld. Daar is dat bij de jeugd de bedoeling. Ik kan dus ook op het middenveld voetballen. Ik hou ervan om met ruimte te spelen, om een actie te maken of om mijn tegenstrever op te zoeken en te passeren. Ik ben snel, sterk en technisch. Zonder bal kan ik ook wel eens de diepte opzoeken of om de bal te vragen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier