Rudy Cossey als assistent-trainer van Club naar Cercle Brugge

© belga
Redactie KW

De Brusselaar tekent voor twee seizoenen en wordt bij groen-zwart herenigd met keeperstrainer Dany Verlinden met wie hij vijf seizoenen (1990-1995) samenspeelde bij Club Brugge.

Ondertussen speculeren de fans van Cercle Brugge wie de nieuwe hoofdtrainer wordt: iemand met wie Rudi Cossey in het verleden nog mee samenwerkte zoals Peter Maes of Hein Vanhaezebrouck, een generatiegenoot van Cossey en Verlinden bij Club Brugge of toch een onbekende Fransman. Woensdag 19 juni is er meer duidelijkheid want dan maakt men bij Cercle Brugge officieel de naam bekend.

Rudi Cossey (58) was eerder trainer en assistent-trainer bij Lokeren, OH Leuven, Bergen, KAA Gent, Racing Genk en de voorbije twee seizoenen assistent onder Ivan Leko bij Club Brugge. Naast de aanstelling van Cossey krijgen ook keeperstrainer Dany Verlinden, assistent José Jeunechamps en fysiektrainer Jeannot Akakpo een contractverlenging. “We zijn erg blij met de komst van Rudi Cossey”, zegt sportief directeur François Vitali. “Hij beschikt over heel wat ervaring en won zowel als speler en als assistent-trainer al verschillende titels. Rudi is dus een belangrijke versterking voor ons project. Daarnaast zijn we ook zeer tevreden met de contractverlengingen van José, Jeannot en Dany. Zij zijn vakmannen die de twee afgelopen seizoenen zeer belangrijk zijn geweest voor ons.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier