Reviewcommissie roept Kabananga (Cercle) op het matje

© BELGA
Redactie KW

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaat Cercle Brugge-speler Junior Kabananga vervolgen voor een zware tackle in de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Lierse, afgelopen vrijdag.

Dat maakte Thibault De Gendt, competitions manager van de voetbalbond, dinsdag bekend via Twitter.

Bij Lierse keken ze de afgelopen dagen reikhalzend uit naar de bekendmaking van de vervolgingen door de Reviewcommissie na afgelopen speeldag, want de Pallieters voelden zich vrijdagavond zwaar tekortgedaan door scheidsrechter Luc Wouters in het Jan Breydelstadion. De thuisploeg ontsnapte namelijk al na een halfuur spelen aan een rode kaart, toen Junior Kabananga slechts geel kreeg voor een zware fout op Lierse-speler Daniel Mojsov. De fase ontsnapte echter niet aan de aandacht van de Reviewcommissie, die dus nu het Bondsparket de opdracht geeft om Kabananga te vervolgen.

Nog niet van tel komend weekend

Dat betekent dat de Cercle-spits volgende week dinsdag 28 april moet verschijnen op de zitting van de Geschillencommissie Betaald Voetbal, alwaar bepaald zal worden aan welke sanctie hij zich mag verwachten. Dit weekend zal Kabananga dus zeker nog niet geschorst zijn, in de vierde en mogelijk laatste wedstrijd van Play-off III, die zondagavond (20 uur) op het Lisp gespeeld wordt.

Als Cercle daar verliest, zakt het naar tweede; bij een gelijkspel of een zege van de Vereniging komt er op 1 mei in Jan Breydel een vijfde en beslissende partij. Een eventuele sanctie van Kabananga kan ten vroegste dan van kracht zijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier