Meeste herrieschoppers Cercle - Beerschot geïdentificeerd na vrijgeven beelden

26/03/18 om 13:02 - Bijgewerkt om 18:29

Bijna alle Cercle-hooligans die door de politie gezocht werden, zijn geïdentificeerd. Dat gebeurde na een oproep via de sociale media. "We kunnen stellen dat 80 à 90 procent van de mensen die we zochten nu bij ons bekend zijn", klinkt het.

Meeste herrieschoppers Cercle - Beerschot geïdentificeerd na vrijgeven beelden

De politie van Brugge verspreidde afgelopen weekend beelden van elf heethoofden die na de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Beerschot-Wilrijk de bezoekende supporters gingen uitdagen. Ze riepen de bevolking op om hen te helpen bij het identificeren van de amokmakers. En die oproep bleek succesvol, want afgelopen weekend kreeg de politie 50 à 60 mails binnen. "Die hebben ons geholpen om 80 à 90 procent van de personen te identificeren", zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie.

De feiten vonden plaats na de titelwedstrijd in 1B. Cercle haalde het toen en dwong de promotie naar de hoogste voetbalklasse af. Duizenden supporters liepen op het veld. Zij worden met rust gelaten, maar de politie wilde wel weten wie de supporters van de tegenstander openlijk uitdaagde.

De personen die nu geïdentificeerd werden zullen wellicht uitgenodigd worden voor verhoor. Het is nog niet duidelijk of de Brugse politie dat zal doen of de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken dat op zich zal nemen. Finaal zal die laatste hoe dan ook beslissen welke straf de amokmakers precies krijgen. Ze riskeren een waarschuwing, een geldboete of een stadionverbod.

Beide clubs moeten zich op dinsdag 27 maart om 14 uur komen verantwoorden voor de Geschillencommissie van de KBVB. Scheidsrechter Alexandre Boucaut wordt opgeroepen om te getuigen. De officiële verklaring voor de oproeping luidt "een gebrekkige organisatie" (Cercle) en "wangedrag van supporters" (Beerschot Wilrijk).

(JVM/Belga/TLG)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!