"Josip wekte positieve energie op door de speler te zijn die hij was"

17/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 16/11/17 om 13:18

Vier seizoenen lang terroriseerden Branko Karacic (44 doelpunten) en Josip Weber (90 doelpunten) samen de verdediging van menig eersteklasser in België. En dus is ook bij Karacic het overlijden van zijn ex-strijdmakker hard aangekomen. "Door Josips mentaliteit gaven altijd tien procent meer." Een monoloog.

"Bijna 30 jaar is het al geleden dat onze levens bij elkaar kwamen, ons groen-zwart ploegske, Cercle Brugge. Die gouden periode was er eentje voor de geschiedenisboeken, want Josip, ik en onze derde Kroat - Jerko Tipuric, waren toen verbonden op een manier die je nog maar zelden ziet. Op het veld, maar ook naast het veld. Verdedigen, passen en scoren: zo simpel was het bij ons. Naast het veld kwamen we, uiteraard door onze Kroatische afkomst, heel goed met elkaar overeen. Onze families groeiden samen op: Josip met zijn twee kinderen, ik met mijn twee kinderen en Jerko met zijn kinderen. Samen ging we ook door een moeilijke periode die we in ons thuisland doormaakten, de oorlog. We waren een echte familie in ons tweede thuisland, België."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!