Isaac Koné speelt zondag tegen zijn gewezen ploeg Royal Antwerp FC

07/12/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 13:02

Tijdens het seizoen 2012-2013 zorgde White Star Brussel voor dé verrassing door titelkandidaten Eupen en Antwerp de loef af te steken. Eén van de sleutelfiguren bij de kampioenenploeg was Isaac Koné. Een onmisbare schakel in de basiself van John Bico die de middenvelder naar Antwerp bracht. Ook daar speelde hij kampioen om het seizoen daarop met Cercle Brugge deze titel nog eens over te doen.

Isaac Koné maakte geruisloos de overstap naar groen-zwart, maar toonde zich meteen onmisbaar. De middenvelder zijn moeder is afkomstig uit Mali, zijn vader uit Ivoorkust. Hij draagt hierdoor een dubbele nationaliteit. Koné werd geboren in Parijs, na een drietal jaar in Brussel te hebben gewoond, omdat hij in ons land begon te voetballen, trok hij naar de buurt van Moeskroen, waar hij nu samen met zijn vrouw en drie kinderen woont. Twee zoons en een meisje van 3 en 2 jaar en zes maanden. Op zijn tiende begon Isaac bij de jeugd van AS Monaco te voetballen. Op zijn vijftiende maakte hij deel uit van de jeugdacademie en doorliep er tot en met de U21 alle jeugdreeksen. "AS Monaco deed zowat overal in Frankrijk aan scouting. Ik kreeg er een kans om mij daar als een zeer jonge voetballer te tonen en de overeenkomst geraakte vrij snel rond", vertelt Koné.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!