Live Herbeleef het gloriemoment van Cercle Brugge

10/03/18 om 12:00 - Bijgewerkt om 21:55

Cercle Brugge moest in de terugwedstrijd van de finale een 1-0-achterstand goedmaken tegen KFCO Beerschot Wilrijk. Het werd een historische dag en avond... De Vereniging liep 2-0 uit, zag Beerschot in de slotfase toch nog 2-1 maken maar enkele minuten voor het einde deed een strafschop alles wat groen-zwart is toch weer juichen: 3-1 en de promotie is binnen!

Herbeleef het gloriemoment van Cercle Brugge

© BELGA

 • Bram Vanlerberghe

  Cercle pakt de titel

  Cercle is kampioen in de Proximus League. Het wint na een dolle slotfase met 3-1. De supporters bestormen het veld. Groen-zwart keert terug naar de hoogste afdeling.

 • Bram Vanlerberghe

  GOAL Cardona zet Cercle opnieuw in pole position: 3-1

  Irvin Cardona wordt onderuitgehaald in de zestien door Arjan Swinkels. Ref Boucaut fluit voor een penalty. Even kwam de videoref eraan te pas, maar Boucaut bleef bij zijn besluit. Cardona zelf achter de bal. Romo beroert de bal nog lichtjes, maar hij verdwijnt in doel. 3-1. Cercle is terug virtueel kampioen.

 • Bram Vanlerberghe

  GOAL Van Hyfte zorgt voor de 2-1

  In plaats van 3-0 wordt het 2-1. Omolo en Mercier spelen een tegenaanval niet goed uit. Aan de overzijde kopt Van Hyfte een voorzet van François tegen de touwen. Beerschot Wilrijk virtueel kampioen. Even voordien moest Nardi al een knappe redding uit zijn mouwen schudden.

 • Bram Vanlerberghe

  Opnieuw noodgedwongen wissel bij Cercle

  Emmanuel Imorou moet noodgedwongen het veld verlaten. Een tweede verplichte wissel voor Cercle. Wesley Vanbelle komt hem vervangen. Ook Irvin Cardona ondervindt last, maar moet er dus blijven opstaan, want de groen-zwarte wissels zijn opgebruikt.

 • Bram Vanlerberghe

  Losada verlaat het veld voor Okotie

  Bij de bezoekers komt Okotie erin voor Losada.

 • Bram Vanlerberghe

  Omolo vervangt doelpuntenmaker Crysan

  Cercle bouwt iets meer zekerheid in. Johanna Omolo komt Crysan afwisselen.

 • Bram Vanlerberghe

  Bezoekers komen in de match

  Messoudi ruimt plaats voor Hoffer bij de bezoekers die steeds meer in de wedstrijd komen. Cercle probeert het in de omschakeling, onder meer via Cardona die zijn voorzetschot voorlangs ziet gaan. Bij de bezoekers kopt Van Den Bergh een corner gevaarlijk in. Nardi staat op de juiste plaats.

 • Bram Vanlerberghe

  Geen wissels aan de rust

  Beide ploegen sturen dezelfde 22 spelers de wei in. De eerste kansen zijn voor Cercle via Mercier en Cardona, maar beide spelers besluiten te zwak.

 • Bram Vanlerberghe

  Dubbele bonus aan de rust

  Cercle Brugge gaat met een 2-0-voorsprong de rust in. Daarmee is de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd voorlopig teniet gedaan.

 • Bram Vanlerberghe

  GOAL Crysan verdubbelt de score

  Kort na de openingsgoal is het alweer prijs. Crysan met een lage knal in de linkerbenedenhoek na mooi voorbereidend werk van Tormin en Palun.

 • Bram Vanlerberghe

  GOAL Mercier opent de debatten

  Op het halfuur opent Xavier Mercier de score op aangeven van Irvin Cardona. Mercier schuift de bal beheerst onder Romo binnen.

 • Bram Vanlerberghe

  Taravel probeert het van ver

  Jérémy Taravel rukt op en probeert het vanop ruim 30 meter. Romo moet in hoekscchop weren. De daaropvolgende corner levert niets op.

 • Bram Vanlerberghe

  Eerste wissel bij Cercle

  Benjamin Delacourt moet het veld geblesseerd verlaten. Xandao neemt zijn plaats in. Intussen weten de bezoekers het evenwicht te herstellen, weliswaar zonder doelgevaar.

 • Bram Vanlerberghe

  Meteen ten aanval

  De thuisploeg maakt meteen haar aanvallende intenties duidelijk. Een voorzet van Tormin wordt met de arm afgeweerd door Arjan Swinkels, maar Boucaut ziet er geen strafschop in.

 • Bram Vanlerberghe

  We zijn eraan begonnen

  Beerschot Wilrijk trapt de wedstrijd op gang. Cercle Brugge moet een 1-0-achterstand uit de heenwedstrijd ophalen.

 • Bram Vanlerberghe

  Tormin in de basis bij Cercle Brugge

  Guévin Tormin start in vergelijking met vorig weekend in de basis. Johanna Omolo verdwijnt naar de bank. Ook Lloyd Palun keert terug in de basis ten koste van Xandao.

 • Bram Vanlerberghe

  Supporters zorgen voor helse ontvangst van de spelersbus

  De spelersbus van Cercle Brugge kreeg een warm welkom op weg naar het stadion.

  De spelersbus moest tussen een uitzinnige menigte laveren

  De spelersbus moest tussen een uitzinnige menigte laveren © GD

 • Matthias Feyen

  Ook De Ideale Wereld is er klaar voor

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!