Groen-zwart wint met 2-1 tegen Sporting Charleroi

Cercle Brugge behaalde drie belangrijke punten tegen Charleroi. © BELGA

Cercle Brugge heeft vrijdagavond drie belangrijke punten thuis gehouden na een deugddoende 2-1-overwinning tegen Sporting Charleroi.

Cercle startte in de basis met drie nieuwe jongens. Als linksachter kwam Abud in de ploeg, met Etienne voor zich. Hij kreeg voorin De Belder en Gakpé naast zich. Omolo, zelfs niet in de kern, en Bruno, niet volledig fit, waren de opvallendste afwezigen.

Na twintig minuten spelen kwam er nog geen enkele bal richting beide doelen. De kop van Cercle stak wel een spandoek op met ‘Wie het kleine niet eert is Cercle niet weerd’, met een knipoog richting de Cerclecoach na zijn uitspraak van vorige week, dat hij tevreden was dat hij tijdens de derby in een vol stadion kon spelen.

Halfweg de eerste helft kwam dan toch het eerste schot richting doel: Gakpé op de vuisten van Penneteau. Bijna op het halfuur ook eens Charleroi, Nardi ging goed plat op een schot van Osimhen en ook op de rebound dook de Cercledoelman naar de goede hoek.

Bal van de lijn

De wedstrijd leek verder vooral op slot te zitten, tot op het halfuur De Belder zowaar een voorzet van Etienne via de paal in doel knikte. De vreugde was echter van korte duur, want een minuut later kon Marinos vrij voorzetten en mocht Osimhen van dichtbij binnentikken. Alles voor beide ploegen te herdoen. De 22 acteurs leken daar voor de rust weinig zin in te hebben: 1-1 na een slappe eerste helft.

De tweede helft was nog maar begonnen en Cercle kwam opnieuw op voorsprong, toen een voorzet van Mercier door aanvoerder Martos in eigen doel werd verlengd. De bezoekers moesten opnieuw achtervolgen en Abud kon een bal van de lijn keren nadat De Belder voor Cercle even voordien het overzicht vergat te bewaren en naast trapte. Er kwam duidelijk meer tempo in de wedstrijd en bij de thuisploeg vooral meer dreiging naar voor.

Het was echter Charleroi dat dicht bij de gelijkmaker kwam, maar Nardi zat er goed tussen. De bezoekers gingen in het slotkwartier op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg bracht achterin nog Ueda in de ploeg in plaats van Mercier om de voorsprong vast te houden. De druk van Charleroi hield aan. Tot scoren kwamen ze niet meer en Cercle behaalde drie belangrijke punten.

Door die winst wipt Cercle met twaalf punten uit tien matchen over de Karolingers.