Geen winnaar in Cercle Brugge – KV Kortrijk

KV Kortrijk morste vooral in de eerste helft met de kansen in het Jan Breydelstadion en bleef zo op 1-1 bij Cercle Brugge.

Bij groen-zwart waren er opnieuw nieuwe namen in de basis, met voorin Cardona en Hazard. Centraal achterin vervingen Koné en Ueda het duo Lambot en de geschorste Taravel. De wedstrijd was nog maar twee minuten bezig en meteen was er een unieke mogelijkheid voor Kortrijk. Eerst via Stojanovic, en dan via Van der Bruggen, Nardi ging gelukkig voor Cercle goed plat.

Geen winnaar in Cercle Brugge - KV Kortrijk

Bij Kortrijk keerden naast trainer De Boeck ook D’Haene en Stojanovic naar een ex-werkgever terug. Bij de thuisploeg wilde Mercier zich dan weer bewijzen tegen zijn ex-ploeg. In laatste instantie kon Mboyo bij KVK niet starten, hij werd in de basis vervangen door Charisis. Ook de scheidsrechter Boterberg was voor deze West-Vlaamse derby een provinciegenoot.

Kortrijk nam in de aanvangsfase de match meteen in handen met opnieuw een goede mogelijkheid of een volley van Van der Bruggen. Vanaf het kwartier kon Cercle het evenwicht wat herstellen, zij het zonder echt gevaarlijk te zijn.

Tegen het halfuur nog maar eens de bezoekers, die met Ouali op de linkerkant van Cercle enorm veel ruimte kregen. Charisis zag zijn schot aan de verkeerde kant van de paal buitengaan. Dit was slecht uitstel, want Stojanovic zorgde daarna toch voor de verdiende voorsprong. Toen Nardi uit zijn doel was, devieerde de Serviër een schot van Avenatti met het hoofd tussen drie Cerclespelers in doel. Groen-zwart beleefde een moeilijke eerste helft, gelukkig voor hen was de score bij de rust slechts 0-1.

Tweede helft

Cercle voetbalde de tweede helft richting eigen aanhang en zorgde meteen voor druk. Gakpé zag een doelpunt al of niet onterecht wegens buitenspel, of was het handspel, afgekeurd. Vreemd dat de VAR hier niet ingreep.

Even later kon de thuisaanhang toch juichen toen Mercier de rust bewaarde en de bal voorbij Kaminski schoof: 1-1.

Kortrijk bracht met Kanu nog een ex-Cerclespeler in en bij groen-zwart werd Cardona bij de thuisploeg vervangen door De Belder. Het bleef spannend in Jan Breydel. Mercier kon op links doordrukken, zijn voorzet kwam net niet bij de ingelopen Gakpé omdat een glijdende D’Haene redding bracht. Ook De Belder kwam een centimeter tekort om Cercle op voorsprong te brengen.

Aan de overzijde zag Chevalier een ultieme poging afgeblokt. Met een punt waren beide ploegen duidelijk niet tevreden. Ze bleven voor winst gaan. Het was Kortrijk dat in het slot nog het dichtst bij drie punten kwam. Kanu legde de bal terug tot bij Chevalier, Nardi lag in de weg. In de daaropvolgende hoekschop ging de Cercledoelman even onder de bal door. De Sart probeerde het in twee keer, maar ook die bal ging er niet in voor Kortrijk. Zo kreeg de West-Vlaamse derby geen winnaar. 1-1, een billijk resultaat waar beide ploegen weinig mee opschieten.