Een matig groen-zwart met 0-3 onderuit tegen AA Gent

Gianni Bruno. © (Foto Belga)

Cercle Brugge verliest met 0-3 van AA Gent, na twaalf matchen zonder thuisnederlaag.

Bij Cercle koos trainer Guyot in vergelijking met de week voordien voor drie wissels.v Etienne, Lambot en Tormin kwamen in de ploeg. Koné en De Belder waren invaller, terwijl Omar niet in de wedstrijdkern voorkwam.

In de openingsminuut kwam Gent meteen in het strafschopgebied, Chakvetadze mocht tot aan de eerste paal dribbelen, zijn bal voor doel werd tijdig door de Taravel gestopt. Een paar minuten later ongeveer eenzelfde situatie, het schot van Yaremchuk was niet goed gericht. Tussenin kwam groen-zwart twee keer, zij het zonder gevaar, in de buurt van Kalinic, na voorbereidend werk op de flank van Etienne.

Het was toch Gent dat in het openingskwartier voor de meeste dreiging zorgde, vooral via een bedrijvige Chakvetadze. Bij de thuisploeg moest Nardi twee keer uitpakken met een redding. De laatste was op een vrije trap van Limbombe.

Strafschop

Halfweg uit het niets een strafschop voor Gent, tot groot ongenoegen van de thuisploeg en hun aanhang, omdat ook de VAR niet werd geraadpleegd. Palun ging op de rand van of net buiten het strafschopgebied onnodig in de fout op Koita. Verstraete stuurde Nardi van op elf meter de verkeerde kant uit: 0-1. Gent kwam op dat moment verdiend op voorsprong, jammer voor Cercle dat het op deze manier gebeurde. In het tweede deel van de eerste helft waren er weinig of geen doelpogingen en bleef de 0-1 tot aan de rust op het bord.

In de tweede helft ging Lambot bij Cercle achterin spelen, Koné, als defensieve middenvelder, kwam in de plaats van Ueda. Mercier zorgde na acht minuten voor het eerste doelgevaar. De Fransman besloot echter iets te overhaast en werd na die fase vervangen. Zijn landgenoot Hoggas kwam in de plaats en gaf kort nadien een mogelijkheid voor Bruno, zijn geplaatste bal ging naast. Dat was ook zo voor Gent toen Taravel er nog net met een sliding tussen zat, zo niet was het 0-2, al ging Lambot vooraf wel in de fout. De dubbele voorsprong voor Gent werd even uitgesteld, ook door de VAR nadat Bruno een duwfout beging.

En nog een penalty

Opnieuw Verstraete zorgde van op de stip voor de goal. De nieuwe Rode Duivel moest het zelfs in twee keer doen omdat Yaremchuk bij de eerste keer te vroeg in het strafschopgebied kwam. Nardi kreeg tussen de twee penalty’s door een gele kaart. Vraag is of die wel geldig was?, want had scheidsrechter Verboomen, niet echt aan zijn beste wedstrijd bezig, de fase eerder opgemerkt was die kaart er niet gekomen. De kous leek af voor de Buffalo’s. Een kwartier voor tijd werd Lambot nog schuin voor doel gezet. Zijn afwerking was niet scherp genoeg, net als die van Taravel luttele minuten later. Bij een verre uittrap van Kalinic zette Kvilitaia Lambot en Nardi in de wind en 0-3. Dompé had nog de 0-4 aan de voet, zijn poging viel op het dak van het doel. Zelfs een eerredder was de thuisploeg niet gegund toen De Belder naast schoot.

Kersvers Rode Duivel Birger Verstraete scoorde twee keer vanop de stip voor AA Gent.© (Foto Belga)

Gent had al bij al weinig moeite met een te weinig inspirerend Cercle en won met 0-3. Ondanks deze nederlaag blijft groen-zwart in de linkse kolom van de rangschikking. Het heeft nu twee weken tijd om te bezinnen vooraleer men naar de kust trekt.