Dylan Vanhaeren: nieuw gezicht in de omkadering van Cercle

In het kader van zijn studies sportmanagement kan Dylan Vanhaeren stage lopen bij de jeugd van Cercle Brugge, de ploeg waarvan hij als jeugdspeler twee jaar deel uit maakte.
Redactie KW

Cercle Brugge behoort dit seizoen tot Elite 1, bij de twaalf beste jeugdopleidingen. De voorbije maanden nam de jeugdwerking diverse initiatieven om dat label waardig te zijn. In die zin werd Dylan Vanhaeren als jeugdsecretaris in dienst genomen.

Om volgend seizoen over hetzelfde label te beschikken, mogen ze bij Cercle Brugge niet stilstaan. Ze willen de omkadering verder uitbreiden en de accommodatie nog meer verbeteren, ook al omdat alle andere ploegen dat zullen doen. Mede dankzij de sponsoring van AS Monaco hebben ze bij groen-zwart goede hoop dat ze beter zullen scoren.

De moederclub levert jaarlijks een substantiële bijdrage. Die zal minstens worden verdubbeld voor een verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding in analogie met de eigen werking en met de bedoeling om jeugdspelers in de eerste ploeg te krijgen. De bijkomende sponsoring laat de jeugdwerking en de vzw Cercle Brugge toe om een aantal investeringen te doen.

Dylan Vanhaeren (21) uit Snaaskerke is ook als voetballer actief. Zo heeft hij twee jaar bij de jeugd van Cercle gespeeld, vanaf de U10 tot en met de U12, onder leiding van Frederic Vanden Bussche en Mario Kreeft. “Ik kwam toen van KV Oostende en ging erna terug. Nu ben ik aan mijn tweede seizoen bij Winkel Sport bezig.”

Dylan deed vorig jaar bij Cercle Brugge een aanvraag om zijn stage daar te doen. Eind januari begon hij als stagiair bij de jeugdwerking, bij David Carpels, het hoofd van de jeugdopleiding. “Ik mocht nadien bij de vereniging blijven en deed er in de zomermaanden een vakantiejob. Nu werk ik er deeltijds als jeugdsecretaris.” Dylan volgde een opleiding sportmanagement aan Vives Brugge, een onderdeel van de studierichting bedrijfsmanagement. “Wat ik op Cercle doe, is allereerst grotendeels wat ik tijdens mijn stage deed. Ik ben nu wel meer bij alles betrokken en krijg ook meer verantwoordelijkheden.”

De jeugdsecretaris is vooral bezig met administratieve taken: ongevallenaangiftes voor spelers die een blessure opliepen, de planning van de terreinen, de wekelijkse kalender opmaken voor de trainers en de afgevaardigden. “Ondertussen zijn we ook met een stickerboek bezig; hiervoor moet een fotoshoot georganiseerd worden. Verder moet er nog voor kledij gezorgd worden en moet ik met Club Brugge afspreken voor het gebruik van het gemeenschappelijke kunstgrasterrein.”

Dylan is iedere weekdag, behalve op donderdag, in de namiddag op Cercle. Ook op zaterdagvoormiddag. “Misschien kan ik bij groen-zwart doorgroeien, maar ik heb tijd en geduld. Ik wilde na mijn studies meteen bij een voetbalploeg aan de slag. Dat zou mooi uitkomen bij Cercle. Ik ken er nog vele mensen en het is bovendien een eliteploeg is. Dat is wel tof. Dat ik nu bij de jeugd aan de slag ben, stemt me tevreden. Ik heb bij de jeugd ook op niveau gespeeld en hier werken voelt vertrouwd aan”, besluit de jeugdsecretaris.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier