Doelman Miguel Vandamme van Cercle Brugge officieel genezen verklaard

© BELGA
Stefan Vankerkhoven

Cercle Brugge meldt heuglijk nieuws op zijn facebookpagina. Miguel Vandamme is officiel genezen verklaard van kanker.

Bij Miguel Vandamme werd eind 2016 leukemie vastgesteld. Na chemobehandelingen kon hij in 2017 al weer aan de slag als doelman, maar na 2 jaar en 5 maanden is hij nu ook officieel genezen verklaard.

Opgelucht

De 25-jarige profvoetballer reageert opgelucht: “Ik kan eindelijk een lange en zware periode achter mij laten. Leven met zo’n ziekte wens je niemand toe, ik heb het vaak moeilijk gehad. Het is een grote last die van mijn schouders valt. Als voetballer ben ik een jaar buiten strijd geweest. Ik kon tijdens het eerste jaar van de behandeling niks van sport meer doen.”

Mentale boost

“Pas in maart 2018 ben ik opnieuw beginnen trainen, het duurde maanden eer ik opnieuw in conditie en op niveau was. Pas eind augustus heb ik opnieuw een match gespeeld. Ik ben blij dat ik opnieuw zo ver sta. De recente diagnose van de dokters geeft mij nu een extra mentale boost. Laat ons hopen dat het zo goed blijft, het is afwachten. Om de drie maanden moet ik nu nog op controle bij mijn arts. Vanaf volgend jaar om de zes maanden, nadien om het jaar.”

Cercle Bruggehttps://www.facebook.com/CercleBrugge/https://www.facebook.comFacebook1

🎗Fantastisch nieuws deze voormiddag!

2 jaar en 5 maanden vocht Miguel Van Damme tegen Leukemie. Vandaag is hij officieel genezen!

Proficiat Miguel!!! 💚

Geplaatst door Cercle Brugge op Maandag 21 januari 2019

rich1.0https://www.facebook.com/CercleBrugge/posts/10156847438587719552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier