Delacourt een jaar langer bij Cercle Brugge, Franse aanvaller komt over van Monaco

06/08/18 om 19:54 - Bijgewerkt om 21:34

Cercle Brugge heeft maandagavond twee transferdossiers kunnen afronden. De Bruggelingen huren de Franse aanvaller Nabil Alioui voor een seizoen van moederclub Monaco. Benjamin Delacourt, die eind juni zijn contract zag aflopen, verlengde dan weer met één jaar.

Delacourt een jaar langer bij Cercle Brugge, Franse aanvaller komt over van Monaco

© BELGA

Cercle Brugge huurt Nabil Alioui van Monaco. De 19-jarige Alioui, een Frans jeugdinternational, tekende maandag zijn eerste profcontract bij Monaco, dat loopt tot juni 2021. Tot het einde van het seizoen komt hij ritme opdoen bij Cercle Brugge.

Cercle Brugge en Benjamin Delacourt plaatsten maandag hun handtekening onder een verbintenis voor één extra seizoen bij de Vereniging. De Franse verdediger was volgens groen-zwart vorig seizoen een onbetwistbare schakel in de sportieve successen die werden behaald met als absoluut hoogtepunt de promotie naar 1A.

Ook al miste hij de beslissende promotiewedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk omdat hij vroeg in de match met een blessure werd vervangen. Delacourt is volledig gerevalideerd en zijn samenwerking met Cercle wordt nu verder gezet.

Sportief directeur François Vitali: "Benjamin was vorig seizoen een belangrijke speler én leider die de Jupiler Pro League bovendien kent na zijn passage bij Moeskroen. Een ideale teamplayer die onze jonge talenten mee zal begeleiden."

(ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!