Cercle wint oefenmatch bij Mandel United

Charles Kwateng scoorde het enige thuisdoelpunt. © VDB

Voor de mannen van trainer Lieven Gevaert wachtte op zaterdag een leerrijke oefenpot tegen Cercle Brugge. Voor de thuisploeg werd het absoluut geen afstraffing, naar kansen toe was Mandel United de beste ploeg maar het faalde enkele keren in de afwerking.

In het eerste kwartier had Cercle licht veldoverwicht en het opende in de 17de minuut de score: 0-1 via Bruno. Mandel bleef goed storend werk verrichten en op de 22′ werd een knappe aanval vanop rechts mooi afgerond door Charles Kwateng: 1-1. Cercle bleef evenwel aandringen en kon op het halfuur de 1-2 netten via Deschrijver.

Tweede helft

Na de koffie bracht coach Gevaert zes nieuwe krachten in, waaronder Opbrouck, Clyncke en Declercq. Ook in de tweede helft meer veldoverwicht voor Cercle, dat op de 58′ een strafschop kreeg toegewezen, netjes omgezet door De Belder: 1-3. De thuisploeg mikte op de counter en kon nog twee enorme kansen versieren via Opbrouck en Clyncke maar beiden faalden in de afwerking. Al bij al een billijk resultaat, waarbij de bezoekers het meeste veldoverwicht hadden maar de thuisploeg de beste kansen kreeg maar die niet afwerkte.