Cercle verliest van Charleroi zijn tweede oefenwedstrijd

Cercle verloor eerder deze week de eerste oefenwedstrijd tegen KV Mechelen. © BELGA

Voor de tweede maal in vier dagen trok Cercle de wei in met als tegenstander Charleroi dat in de afgelopen competitie nog play-off 1 haalde.

De eerste helft was een partij die als evenwichtig kan omschreven worden. De Carolo’s startten het best maar onder leiding van een bedrijvige Mercier herstelde Cercle het evenwicht. Beide teams konden echter niet zorgen voor enig echt doelgevaar en aan de rust stond het 0-0.

In de tweede helft begon Cercle met 11 nieuwe namen tussen de lijnen. Aanvankelijk voetbalde Cercle vlotjes mee, maar voor enige dreiging konden ze niet zorgen. Halfweg de tweede periode floot scheidsrechter Geldhof een strafschop voor de Carolo’s. Vandenbussche dook naar de goede hoek, maar kon de goed geplaatste bal van Bedia net niet weren. Cercle ging verder lustig in de aanval en toen Vanhoutte neerging in de zestien weigerde Geldhof een penalty te fluiten voor groen-zwart. Het was echter Bedia die op de counter de eindstand 0-2 vastlegde.

Cercle Brugge eerste helft: Nardi – Palun, Lambot, Taravel, Etienne – Omolo, Koné, Hoggas, Mercier – Tormin & Bruno

Cercle Brugge tweede helft: Vandenbussche – Nguinda, Cros, Rodas, Decostere – Balde, Vanhoutte, Appin, Vincent – Mady & Lopez

Sporting Charleroi: Penneteau, Norafkan, Martos, Perbet, Diandy, Semedo, Hendrickx, Willems, Grange, N’Ganga & Busi