Cercle speelt zaterdag al eerste match van het jaar (tegen Monaco)

Enkele maanden geleden werd de titel door Cercle in Monaco gevierd, voorzitter Frans Schotte en gedelegeerd bestuurder Vadim Vasilyev.
Redactie KW

Veel fans zaten er vorig seizoen op te wachten, zaterdag worden ze op hun wenken bediend. AS Monaco is ‘s avonds de tegenstander van Cercle Brugge als afsluiter van de traditionele fandag.

AS Monaco arriveert vrijdag met overnachting in Hotel Weinebrugge. Zaterdagmorgen staat een lichte training gepland om zich voor te bereiden op de match van ‘s avonds. De fandag opent om 13 uur op de Oostparking. Er is onder andere een happening met gewezen spelers en anekdotes, de voorstelling van de jeugdwerking, Cerkelladies en de G-ploegen. De trofee van d’Echte wordt overhandigd aan Xavier Mercier en na de match tegen Monaco is er een signeersessie.

AS Monaco was vorig weekend met 25 spelers te gast op een trainingskamp in Polen. Nu is Brugge aan de beurt. Bij de vicekampioen ontbreekt de Colombiaanse spits Falcao, op vakantie na zijn WK-deelname. Coach Jardim kan ook nog niet rekenen op Djibril Sidibé (Frankrijk), Youri Tielemans (België) en de doelman Danijel Subasic (Kroatië), allen nog steeds op het WK actief.

Redenen om de wedstrijd zaterdagavond bij te wonen zijn er genoeg. Alle abonnementhouders komen er gratis in, Monaco werd Frans vicekampioen, speelt straks in de Champions League en haalde enkele nieuwe spelers in huis zoals Antonio Barreca (Torino), Ronaël Pierre-Gabriel (Saint-Etienne), Pelé (Rio Ave FC), Jonathan Panzo (Chelsea U18) en Willem Geubbels (Lyon). Zij zullen wellicht te zien zijn. En uiteraard zijn er bij Cercle nieuwkomers te bespeuren zaterdag, al dan niet met een link naar Monaco. (ACR)

Zaterdag 14 juli om 19 uur: Cercle Brugge – AS Monaco.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier