Cercle haalt middenvelder bij OGC Nice

De spelersgroep van Cercle wordt groter en groter © VDB
Redactie KW

De 21-jarige Arnaud Lusamba is een aanvallende middenvelder die zijn opleiding kreeg bij de Franse tweedeklasser AS Nancy waarmee hij in 2016 kampioen speelde.

De 21-jarige Arnaud Lusamba is een aanvallende middenvelder die zijn opleiding kreeg bij de Franse tweedeklasser AS Nancy waarmee hij in 2016 kampioen speelde.

Daar stroomde hij door tot in de eerste ploeg waar hij werd ontdekt door OGC Nice. Lusamba is tevens jeugdinternational en trekt nu naar Cercle Brugge dat tevens een aankoopoptie bedwong in het contract.

Sportief directeur François Vitali: “Arnaud is een speler die op zeer jonge leeftijd al op het hoogste niveau actief is en daar meermaal zijn talent kon etaleren. Cercle is voor hem de beste plaats om zich verder te ontwikkelen.”

Maar daarmee is de transferhonger van Cercle nog niet gestild. Braziliaanse media melden de komst van de Braziliaan Vitinho. AS Monaco zou de 18-jarige rechtsback overnemen van de Braziliaanse eersteklasser Cruzeiro en per direct bij Cercle Brugge stallen. Volgens de Braziliaanse website zou Monaco twee miljoen euro betalen aan Cruzeiro en behoudt zijn Braziliaanse club ook nog eens tot dertig procent van de rechten bij een eventuele doorverkoop. In Brazilië is de competitie twaalf speeldagen ver en kwam Vitinho één keer in actie. De Braziliaanse topspits Fred is er de bekendste naam. Momenteel zou Vitinho nog trainen bij de nationale ploeg U20 van Brazilië. Woensdag was er nog een oefenmatch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier