Cercle Brugge zet met thuiswinst kers op verjaardagstaart

Nabil Aliouli lukte de winning goal. © belga

Groen-zwart vierde de voorbije week het 120-jarige bestaan en dat werd na een knotsgekke tweede helft met een verdienstelijke 3-2 tegen Waasland-Beveren mooi afgerond.

Bij Cercle Brugge geen Cardona en ook Hazard ontbrak met een hamstringblessure en zal dit seizoen wellicht niet meer in actie komen. Ook Traoré en Omolo zijn nog niet hersteld. Etienne werd opnieuw als linksachter uitgespeeld en ook Tormin stond op dezelfde flank in de basis. Op de bank zaten met Decostere, Vanhoutte en Deman een eerste keer drie eigen jeugdspelers.

Cercle begon ontzettend slap aan de wedstrijd. Na ruim een minuut wedstrijd werd Etienne voor de zoveelste keer dit seizoen in zijn rug door zijn tegenstrever gepasseerd. Boljevic nam dit in zijn honderdste match voor de fusieclub in dank aan en trapte in de verste hoek voorbij Nardi. Meteen daarna kon Andrijasevic vrijstaand uithalen, zijn schot ging gelukkig voor groen-zwart over de goal.

Reactie van de thuisploeg

Na negen minuten kwam dan toch een reactie van de thuisploeg. Bruno kreeg een unieke gelegenheid, zijn plaatsbal ging echter ver naast. Op het kwartier kwam Cercle toch langszij. Gakpé kon de bal goed bijhouden en in de verste hoek verlengen.

Na die 1-1 kreeg Cercle even de bovenhand al stond de defensie bij momenten te slapen, zoals bij een vrije trap toen Nardi eerst met een save en daarna met een kattensprong zijn ploeg van een nieuwe achterstand hield. Aan de overzijde was er dan weer een knappe redding van Debaty op een kopbal van Ueda. De Waalse keeper had daarna ook zijn vuisten nodig op een schot van Mercier. Zo bleef het 1-1 aan de rust.

Gretige bezoekers

Cercle begon aan de tweede helft met Lambot in plaats van Delacourt. En net als in de eerste helft waren de bezoekers gretiger begonnen. Vukotic trapte aan de verkeerde kant van de paal. Aan de overzijde werd Bongiovanni bij een vallende bal door Caufriez uit evenwicht gehaald. Scheidsrechter Geldhof wees naar de stip en Bruno zette de strafschop om. Cercle rook meer en werd vooral vanaf de flanken gevaarlijk. Op een van die fasen werd Bruno door Debaty onderuit gehaald en opnieuw strafschop. Alhoewel. Tot ieders verbazing werd de bal door de VAR aan de overzijde op de stip gelegd na een handspel dat daar even voordien in de zestien van Cercle zou gemaakt zijn. Ongezien zoiets, maar de elfmeter van Boljevic ging via de onderkant van de lat terug het veld in.

Cercle drukt door

Nadien kwam Waasland-Beveren toch op gelijke hoogte toen Andrijasevic vrij voorbij Nardi kon koppen. Waasland-Beveren kreeg vertrouwen. Boljevic was iets te gretig en kreeg na een fout op Etienne een tweede gele kaart. Nadien was dit ook zo voor Caufriez wegens het tegenhouden van Tormin. De vrije trap van Mercier die daarop volgde ging naast. Cercle bleef tegen negen doordrukken. Met het ingaan van de laatste minuut van de reguliere speeltijd vond Mercier voorin de ingevallen Alioui die de 3-2 kon binnenkoppen. De eerste goal voor de Franse jeugdinternational.

Cercle wint sedert 16 december ook nog eens thuis en komt zo steviger op de derde plaats. Op paaszaterdag is Kortrijk te gast in Brugge, met als inzet de tweede plaats..

Cercle Brugge- Waasland-Beveren 3-2.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Delacourt (46′ Lambot), Ueda, Etienne, Mercier, Marega, Bongiovanni, Bruno (78′ Alioui), Gakpé (78′ De Belder).

Doelpunten: 2′ Boljevic 0-1, 16′ Gakpé 1-1, 54′ Bruno (pen.) 2-1, 71′ Andrijasevic 2-2, 89′ Alioui 3-2.