Cercle Brugge wint in het slot tegen Westerlo

05/11/17 om 19:41 - Bijgewerkt om 19:41

Zondag pakte Cercle Brugge de eerste overwinning onder Frank Vercauteren. Cercle eindigt zo derde in de eerste periode, Beerschot-Wilrijk grijpt de titel.

Cercle Brugge wint in het slot tegen Westerlo

Frank Vercauteren in gesprek met Gaetan Robail. © Belga

Bij Cercle tegen Westerlo aan de aftrap dezelfde elf spelers die de week voordien in actie kwamen. Op de bank geen Buyl, hij werd in laatste instantie vervangen door De Schryver.

Dewaele, een ander jeugdproduct van Cercle, was bij Westerlo wisselspeler. Annys, ook al een West-Vlaming, startte wel in de basis. Zijn ploeg was in het openingskwartier meer op de speelhelft van Cercle te vinden, zij het echter zonder gevaar. Bij Cercle was het tot minuut twintig wachten. Een vrije trap van Mercier werd door een verdediger in hoekschop geduwd. Uit die corner van diezelfde Mercier kon Taravel vrij inkoppen (0-1). Luttele minuten later trof De Belder op een voorzet van Palun van dichtbij de paal. Opnieuw geen geluk in de afwerking voor de topschutter van vorig seizoen. Voorbij het halfuur kwam Tormin oog in oog met reus Van Hout, maar kon niet besluiten. Cercle op die manier met 1-0 de rust in.

Junior Oto'o (Westerlo) en Queiroz Barcelos Crysan (Cercle Brugge) in duel.

Junior Oto'o (Westerlo) en Queiroz Barcelos Crysan (Cercle Brugge) in duel. © Belga

De tweede helft begon zoals de eerste, nu zorgde Westerlo voor meer dreiging en Cercle stelde niet veel meer voor. De ingekomen Dewaele zette zijn tegenstander Palun geregeld in de wind en dat lag ook aan de basis van de goal voor Westerlo. Omolo verdedigde slordig en nonchalant uit. De voorzet die hieruit voorkwam, werd door Ighodaro binnengekopt. Cercle kreeg het moeilijk, maar op een lange voorzet van Gaspar kon De Belder van dichtbij, al dan niet in buitenspel, binnentikken. De spits van Cercle werd kort nadien in de zestien onderuitgetrokken. Mercier mocht de strafschop nemen maar Van Hout ging naar de goede hoek. Met nog vijf minuten bleef het zo 2-1.

Diep in de toegevoegde tijd trok Van Hout met zijn twee meter en zeven mee naar voor. Op die vrije trap kwam Cercle echter in balbezit en trapte Gaspar op de tegenaanval te slap naar het open doel. Zijn bal belandde via een verdediger op de paal, maar Vincent was goed gevolgd en legde de 3-1 eindscore vast. Cercle wint voor het eerst onder Vercauteren en sluit de eerste periode af op de derde plaats. Beerschot Wilrijk deed beter dan OH Leuven en grijpt zo de eerste periodetitel. Volgende zondag is er in het Jan Breydelstadion het duel tussen Cercle en Beerschot-Wilrijk.

(ACR)

Cercle Brugge-KVC Westerlo: 3-1.

Doelpunten: 23' Taravel 1-0, 69' Ighodaro 1-1, 81' De Belder 2-1, 90+3' Vincent 3-1.

Cercle Brugge: Nardi, Delacourt, Lambot, Taravel, Gaspar, Palun, Omolo, Mercier (88' Vincent), Crysan (65' Koné), Tormin (65' Robail), De Belder.

KVC Westerlo: Van Hout, Oto'o, Biset, Corstjens, Van Den Bogaert, Rommens (59' Dewaele), Alessandro, Annys, Christensen (88' Peffer), Ighodaro, Heymans (88' H'Maidat).

Gele kaarten: 29' Taravel, 60' Corstjens, 72' Van Den Bogaert, 85' Van Hout.

Scheidsrechter: Vermeire.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!