Cercle Brugge wil aantal abonnees verdubbelen

Marc Tanghe, Marc Vanmaele en Eric Roodhooft leggen een nieuwe sponsorovereenkomst vast. © ACR
Redactie KW

De kaartenverkoop voor volgend seizoen start op woensdag 2 mei. Groen-zwart beloont alvast de trouwe supporters met een korting.

Met de promotie naar 1A beslist Cercle Brugge om volgende tribunes gedurende het seizoen 2018-2019 open te stellen voor abonnees: de Westtribune boven en beneden, de Noordtribune beneden en de Oosttribune beneden. Die laatste is nieuw.

De prijzen variëren naargelang de zitplaats tussen 185 euro en 490 euro voor volwassenen. Cercle beloont alvast zijn trouwe supporters. Zij betalen namelijk het basistarief van de voorbije competitie als ze voor 3 juni hun abonnement verlengen. Nadien start de vrije verkoop.

Profijt van zes tot zeven matchen

De prijs voor individuele wedstrijden zal wel een stuk hoger liggen. “Bij een abonnement doe je een profijt van zes tot zeven matchen”, weet algemeen coördinator Marc Vanmaele. “Daarom zou ik zeker opteren om een seizoenskaart aan te schaffen. Die geeft ook gratis toegang tot de galamatch op de fandag.”

In de abonnementsprijzen zijn de wedstrijden voor Play-Off 2 inbegrepen, maar Play-Off 1 en bekerwedstrijden niet. Jongeren tot 18 jaar kunnen een gratis abonnement aanschaffen voor in de Noord- of Oosttribune. Ook voor studenten tussen 18 en 23 jaar doet Cercle een inspanning. Op vertoon van hun studentenkaart kunnen zij een abonnement kopen voor 99 euro.

Het voorbije seizoen hadden we 3.400 abonnees en komend seizoen willen we dat verdubbelen

Cercle Brugge schuift de thuismatchen tegen Club Brugge, Anderlecht en AA Gent naar voor als een topmatch. “Voor de titelmatch tegen Beerschot-Wilrijk waren er 15.000 enthousiaste toeschouwers en jonge mensen aanwezig. Daarom mogen we zeker ambitieus zijn“, stelt Marc Vanmaele. “Het voorbije seizoen hadden we 3.400 abonnees en komend seizoen willen we dat verdubbelen.”

Nieuwe sponsor

Cercle Brugge blijft ondertussen op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Groen-zwart verwelkomt alvast opnieuw Vaillant als sponsor. De vernieuwde overeenkomst is voor de komende twee seizoenen. Vaillant krijgt onder meer een vermelding op de rechterbroekspijp van de spelersuitrustingen voor het seizoen 2018-2019. “Dit vernieuwde partnership met Cercle Brugge getuigt van een goede verstandhouding tussen beide partijen die in 2020 al 30 jaar zal duren“, zegt Eric Roodhooft als commercieel directeur van Vaillant.

Het bedrijf komt met de promotie van groen-zwart dus als shirtsponsor terug. Vaillant opteert voor 14 seats en is aanwezig op de ledboarding.

Kampioenenviering

Dat de spelers zaterdag 21 april tijdens de kampioenenviering per boot het Brugse stadscentrum binnenvaren, is bekend. Cercle roept de fans in Brugge op om zo veel mogelijk groen-zwarte vlaggen uit te hangen en om massaal in groen-zwarte kleuren naar het stadscentrum te trekken en de spelers en de technische staf toe te juichen langs het parcours.

Via de Bonifaciusbrug en het Arentshof gaat het richting de Dijver, waar ze omstreeks 17.30 uur zullen passeren. Na het aanmeren gaan de spelers naar het stadhuis, waar een officiële huldiging zal plaatsvinden. Om 18.30 uur worden de kampioenen op het podium op de Markt van Brugge verwacht. Daar starten de festiviteiten met optredens reeds voordien vanaf 16 uur. Op de Markt zelf zijn drank- en eetstanden voorzien, net als een groot ledscherm en sanitaire voorzieningen. “De weersvoorspellingen zien er goed uit. We hopen op een talrijke opkomst om er een groots en mooi volksfeest van te maken“, besluit Marc Vanmaele.

(ACR)