Cercle Brugge verliest tegen Standard met 1-2

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart maakt te laat een vuist en laat Standard iets te gemakkelijk twee keer scoren. De Rouches zijn zeker van een plaats bij de eerste zes.

Cercle Brugge ontmoette Standard, precies een jaar na de promotie tegen Beerschot-Wilrijk. De ploeg van trainer Preud’homme was bij winst zeker van Play-Off 1. Cercle wilde uiteraard ook nog eens winnen, want dat was van 16 december geleden, tegen Anderlecht. Trainer Guyot moest bij groen-zwart opnieuw sleutelen. Hazard en Tormin waren geblesseerd. Cardona en Gakpé waren hun vervangers en Lusamba kreeg deze week zijn ontslag. Taravel nam centraal achterin de plaats in van Delacourt.

Bij Cercle met Bruno, Gakpé en Bongiovanni drie spelers met een Standard verleden. Die laatste twee kregen in de openingsfase meteen een eerste mogelijkheid. Hun poging werd terecht wegens buitenspel afgevlagd. Na 17 minuten kwam Standard, tot dan niet zo goed bezig, op voorsprong. Al hielp de defensie van Cercle aardig mee, ook op de hoekschop die daarop volgde. Emond bedankte en 0-1. Met die goal kon Standard de match rustig controleren.

Het werd zelfs 0-2 na opnieuw zwak verdedigen bij de thuisploeg en waar Emond zijn tweede kon scoren. Cercle kon daar nadien niets tegenover zetten en zo was de ruststand 0-2. Groen-zwart bedankte alle vrijwilligers binnen de vereniging met twee vrijkaarten voor deze wedstrijd, tot dan zagen zij en de andere leden van de aanhang nog niet zo veel van de thuisploeg.

In de tweede helft maakte Alioui, Frans jeugdinternational en sedert begin dit seizoen geblesseerd, na een kwartier zijn debuut bij Cercle. Kort daarna werd Mpoku neergehaald en koos hij voor een snelle vrije trap tot bij Lestienne. Nardi met een knappe save. Aan de overzijde trok Standard met elf naar achter en verspeelde Cavanda knullig de bal aan Etienne, die bediende Cardona en 1-2.

Een kwartier voor het einde leek Standard de partij minder onder controle te hebben, als was dit ook de verdienste van een beter en enthousiaster Cercle. De Rouches brachten dan ook Carcela in. In de slotfase kwam bij Cercle jeugdproduct Deman uit Knokke-Heist nog in de ploeg. Ook voor hem was het zijn debuut. Standard bleef verdedigen en ook in de vijf minuten toegevoegde tijd kon Cercle voor geen doelgevaar meer zorgen. Groen-zwart bijft weg van de vooropgestelde dertig punten. Misschien lukt het op de laatste speeldag alsnog op bezoek bij degradant Lokeren.

(ACR)

Cercle Brugge- Standard 1-2.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Marega, Taravel, Etienne, Gakpé (59′ Alioui), Mercier, Traoré (86′ Deman), Bongiovanni, Bruno, Cardona.

Doelpunten: 18′ Emond 0-1, 35′ Emond 0-2, 66′ Cardona 1-2,

Gele kaarten: 67′ Cardona, 70′ Emond, 78′ Etienne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier