Cercle Brugge verliest ook laatste thuiswedstrijd

© belga
Redactie KW

Groen-zwart gaat met 0-3 onderuit tegen Moeskroen en staat nu laatste in Play-off 2 groep B.

In een wedstrijd die totaal geen waarde meer had nam Nardi bij Cercle opnieuw plaats onder de lat. Hij werd door de fans verkozen tot populairste speler en kreeg hiervoor van vriendenkring d’Echte een gouden schoen. Taravel nam de plaats in van Delacourt. Marega bleef op de bank. Koné kwam in zijn plaats.

In de aanvangsfase werd De Belder door Taravel mooi de diepte ingestuurd en plaatste een gekruist schot voorbij doelman Vasic. De goal werd echter afgekeurd omdat de Cerclespits een voet te vroeg vertrok. Ook de VAR gaf de leiding gelijk. Kort daarna trapte Bruno nog eens op de paal. Een goed begin van Cercle. Dat werd op het kwartier bevestigd toen Tormin op rechts de bal aflegde tot bij Mercier. De Fransman koos voor een hoge trap, op de onderkant van de lat. Opvallend: bij een stilstaande fase ging bij het weinig opgekomen publiek de Mexican Wave even door het stadion, ook de twintig fans van Moeskroen deden mee.

Op het halfuur was er opnieuw animo in het stadion. Eerst kwam Nardi goed uit op een doorgestoken bal, het schot dat daarna volgde werd afgeblokt en toen het spel reeds aan de overkant was, wees de VAR scheidsrechter D’Hondt op een eerder gemaakte strafschopfout van Etienne. Leye trapte de penalty echter over doel. Zo bleef het 0-0, ook toen De Belder oog in oog met Vasic onbegrijpelijk de bal naast het doel stiftte. Ook hij werd afgevlagd wegens buitenspel.

Kort voor de rust nog even Moeskroen. Eerst stond Nardi op de goede plaats, nadien haalde hij een kopbal van Amallah met een kattensprong van onder de lat. De bal wilde er maar niet in voor de bezoekers, want ook op een poging van Leye stond Nardi puik te keepen. Zo bleef het na een kans rijpe eerste helft 0-0.

Nu wel raak voor Leye

Cercle Brugge verliest ook laatste thuiswedstrijd
© BELGA

Wat niet in de eerste helft lukte kwam meteen in de tweede helft. Een doelpunt. Leye werd door Amallah goed door de een lijn defensie van Cercle gestuurd, hield Ueda goed af en legde bal naast Nardi in doel. Ook groen-zwart kon nog eens scoren, maar opnieuw werd de goal wegens buitenspel afgekeurd. Dit keer was het Taravel.

Na ruim een uur kwam er opnieuw wat druk van Cercle. Op een hoekschop kopte De Belder naast. Het was echter de ingevallen Pierrot die de match definitief in zou plooi legde. Op een tegenaanval op rechts, waarbij Etienne kort daarvoor op die kant werd vervangen, ging hij alleen op doel af. Hij aarzelde niet en trapte de bal in het dak van het doel: 0-2. Na een slimme loopactie bij een inworp had Benson de 0-3 aan de voet. Hij trapte echter over het doel. In de slotfase kwam dan toch de derde goal, waarbij het thuispubliek zelfs een applaus gaf. Na opnieuw een zwak verdedigen kreeg Cercle de bal achterin maar niet weg. Leye nam dit met zijn zesde van het seizoen in dank af.

(ACR)

Cercle Brugge – Moeskroen 0-3.

Cercle Brugge: Nardi, Ueda (55′ Vanhoutte), Lambot, Taravel, Palun, Koné, De Belder, Mercier, Etienne (76′ Alioui), Tormin (82′ Decostere), Bruno.

Doelpunten: 47′ Leye 0-1, 76′ Pierrot 0-2, 87′ Leye 0-3.

Gele kaarten: 53′ Mercier; 70′ Amallah, 89′ De Belder, 90′ Taravel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier