Cercle Brugge verliest oefenmatch tegen FC Valenciennes

Groen-zwart kreeg vooral in de tweede helft nochtans voldoende kansen om de 1-2 ongedaan te maken.

Op het terrein van KFC Lichtervelde had Cercle Brugge vrijdagavond de Franse tweedeklasser FC Valenciennes uitgenodigd voor een oefenwedstrijd. Trainer Guyot miste enkele spelers met interlandverplichtingen en gaf enkele jongeren een basisplaats, met uitzondering van de licht geblesseerde Alioui. Anderen begonnen aan de tweede helft of vielen later in.

Cercle startte vrij slap aan de partij en dat resulteerde na een kwartier in een 0-2 achterstand. Raspentino, maandag door de Franse club transfervrij binnengehaald bij Eupen, scoorde de openingstreffer terwijl ruim een minuut later Robail (ex-Cercle) na balverlies van Lusamba voor de dubbele voorsprong zorgde. Cercle kwam tot het halfuur maar weinig in de buurt van de bezoekende keeper tot scheidsrechter Dierick, wellicht als enige, in het strafschopgebied een trekfout zag op Bongiovanni en De Belder voor Cercle de penalty staalhard kon binnentrappen.

Die aansluitingstreffer gaf groen-zwart vertrouwen. Ook in de tweede helft was Cercle de betere ploeg met rond het uur eerst Tormin met een goede actie waarna De Belder net iets tekort kwam. Hazard, die aan de rust was ingevallen, zorgde voor een goede aflegger. Bongiovanni zag zijn schot echter afgeblokt. De wissels volgden aan weerszijden elkaar op en Cercle ging nadrukkelijk op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar die kwam er niet. Ook dankzij de ingevallen doelman Vincensini die tot twee keer uitpakte met een knappe reflex.