Cercle Brugge verliest laatste oefenmatch

Redactie KW

Groen-zwart werd met 2-1 geklopt door de Franse eersteklasser Stade de Reims.

Cercle Brugge vertoefde als laatste voorbereiding op de komende competitie voor twee dagen in het Franse Le Touquet. Vrijdag speelde men 2-2 tegen Boulogne. Zaterdag begonnen tegen Stade de Reims, vorig seizoen 15de in de Franse eerste klasse, elf andere spelers. Vermoedelijk zo goed als de basiself die aan de competitie zal beginnen.

De Fransen startten echter het best aan de oefenpartij met enkele halve doelpogingen. Aan de overzijde was er een schot van Bruno, maar doelman Lemaitre ging goed plat. Cercle kon vanaf dan meer de neus aan het venster steken al was het opletten voor de gevaarlijke counters van Reims. Op een van die aanvallen leverde Konan een goede voorzet op het hoofd van Chavarria en Nardi was geklopt. Halfweg werd voor Cercle een goal van Cardona wegens buitenspel afgekeurd. Kort nadien was opnieuw Cardona dicht bij een goal, maar hij verkoos om zijn bal af te geven in plaats van zelf af te werken. Ook Reims kreeg voor de rust nog mogelijkheden om enigszins de voorsprong te verdubbelen. Het bleef 1-0.

In vergelijking met de eerste helft was er in de tweede periode veel middenveldspel. Na 70 minuten kon Cardona zijn ploeggenoot Omolo alleen voor doel zetten en 1-1. De vreugde was echter van korte duur, want luttele minuten later ging Kyei hoger dan de ingevallen Rodas en Reims opnieuw op voorsprong. Oudin had nog de 3-1 aan de voet. Nardi lag goed dwars. Cercle verloor de laatste match tijdens de voorbereiding met 2-1.

Zaterdag 28 juli volgt de eerste competitiematch bij STVV. Verwacht wordt dat groen-zwart de komende weken nog enkele nodige versterkingen zal binnenhalen. Vermoedelijk zijn er ook nog vertrekkers. De beloften wonnen vrijdag op het veld van KVC Wingene met 0-1 dankzij een doelpunt van Buyl.

Stade de Reims- Cercle Brugge 2-1.

Doelpunten: 11′ Chavarria 1-0, 71′ Omolo 1-1, 76′ Kyei 2-1.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Taravel, Lambot, Etienne, Koné, Omolo, Appin (52′ Rodas), Mercier, Bruno, Cardona (74′ Irie).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier