Cercle Brugge strikt Togolees international Serge Gakpé

Redactie KW

Cercle Brugge versterkte zich maandag met de 31-jarige international Serge Gakpé. De aanvaller komt transfervrij over van het Franse Amiens SC, waarvoor hij vorig seizoen 29 keer in actie kwam in de Ligue 1.

Gakpé heeft er als Togolees international al een rijkgevulde carrière opzitten. Nadat hij uit de jeugdopleiding van AS Monaco in 2005 kon debuteren in de hoofdmacht van de Franse grootmacht, belandde Gakpé na 6 seizoenen AS Monaco in 2011 bij FC Nantes.

In 2012 was Gakpé tevens al actief in de Jupiler Pro League, nadat Standard hem voor één seizoen kon huren van Nantes. Na verdere passages bij het Italiaanse Genoa, Bergamo en Chievo Verona arriveerde Gakpé in 2017 opnieuw in Frankrijk om aan de slag te gaan bij Amiens SC, een ploeg waarmee hij vorig seizoen op een 13e plaats eindigde in de Ligue 1. Nu kiest Gakpé dus voor Cercle Brugge.

Sportief directeur François Vitali: “We zijn erg blij dat we Serge mogen verwelkomen bij Cercle Brugge. Serge Gakpé is een offensieve speler met heel wat ervaring op het hoogste niveau, in drie grote Europese competities. Zijn ervaring zal hij dus kunnen delen met onze offensieve jeugd en dat is wat we wilden.”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier