Cercle Brugge speelt gelijk tegen Stuttgart

De Belder maakte de aansluitingstreffer voor Cercle. © BELGA

In een oefenwedstrijd op winterstage in het Spaanse La Manga brachten De Belder en Bongiavanni groen-zwart van 0-2 naar 2-2.

Cercle Brugge vertoeft tot zondag in La Manga, waar ook het Duitse VfB Stuttgart, nummer zestien in de Bundesliga, op oefenstage is. Beide ploegen stonden vrijdagnamiddag tegenover elkaar in een vriendschappelijke wedstrijd.

Trainer Guyot liet enkele spelers als Cardona en Kylian Hazard aan de kant. In de verdediging werd de 20-jarige Issa Marega van het Franse SM Caen getest.

De Duitsers namen in de aanvangsfase het meeste initiatief. Ongeveer halfweg herstelde Cercle het evenwicht met ondermeer met een schot van Bruno dat iets te gericht was om de doelman in moeilijkheden te brengen. Even later scoorde Stuttgart via Gomez, zijn goal werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Iets voorbij het halfuur kreeg Tormin een unieke mogelijkheid, doelman Zieler stond op de goede plaats en iets voor de rust kwam Omolo voor Cercle nog gepast tussen op een poging van opnieuw Gomez.

Super Mario Gomez kende bij de Duitsers in de tweede helft meer succes en bracht zijn ploeg in luttele minuten op 0-2. Cercle leek niet aangeslagen door die achterstand en nam van dan af de wedstrijd in handen. Tormin was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar scoren kon hij niet. De Belder deed dat wel op een center van op links.

Cercle bleef op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook vijf minuten voor tijd toen Bongiovanni a la Mercier een vrije trap over de muur in doel schoot. 2-2 was meteen ook de eindstand.

“We speelden een solide eerste helft waarin we niet zoveel mogelijkheden hadden, tegen toch wel een goede ploeg”, vindt trainer Guyot. “De tweede helft begonnen we iets minder en incasseerden we twee goals van Gomez die niet veel nodig heeft om te scoren. Bij 2-2 hadden we nog mogelijkheden om te winnen. Ik ben tevreden over wat mijn groep tijdens deze stage toont, om er straks in de competitie opnieuw volop tegen aan te gaan.”