Cercle Brugge sluit de heenronde af met winst

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart wint op twee stilstaande fasen met 2-0 tegen een onmondig Waasland-Beveren.

Cercle Brugge mocht voor de derde keer in evenveel weken een thuiswedstrijd afwerken en deed er goed aan om na de late winst op de vorige speeldag tegen Moeskroen opnieuw de drie punten thuis te houden. Trainer Guyot koos voor een aanvallend ingestelde ploeg. Koné schoof in vergelijking met de week voordien een rij naar achter, Ueda begon op de bank net als Tormin. In hun plaats De Belder en Gakpé.

Cercle Brugge sluit de heenronde af met winst
© BELGA

Na een moment van eerbetoon ter nagedachtenis van de WO I-slachtoffers was er meteen een goede start voor de thuisploeg, met eerst een poging van Hazard op doelman Roef, daarna kon Gakpé worden diep gestuurd, maar die werd echter gehinderd en ook Cardona kon niet bij de bal om af te drukken. Cercle claimde voor een strafschop, scheidsrechter D’Hondt had een andere mening.

Cercle Brugge sluit de heenronde af met winst
© BELGA

Groen-zwart bleef druk zetten en iets voorbij het kwartier kwam men op voorsprong toen Mercier op voor hem een niet onaardige plek een vrije trap over de muur en buiten bereik van Roef in doel schilderde. Kort daarna was er opnieuw dreiging van Cercle. Cardona kon de bal doorkoppen, Gakpé was aan de verste paal goed gevolgd, zijn afwerking was echter iets minder, ook al was het buitenspel. Iets voorbij het halfuur was er nog een schot uit de tweede lijn van De Belder waar Roef enige moeite mee had, bij Cercle was echter niemand gevolgd. Zo bleef de dubbele voorsprong uit. Ook wanneer de scheidsrechter even later een handspel van Salquist bij de bezoekers niet floot. Groen-zwart trok zo met 1-0 de rust in.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Waasland-Beveren beter in de wedstrijd en meer opzetten, zij het zonder een doelrijpe kans bij elkaar te voetballen.

Cercle Brugge sluit de heenronde af met winst
© BELGA

Het was Cercle dat op 2-0 kwam na een strafschop van Bruno na een lichte duw in de rug van De Belder. Protest bij de fusieclub, de VAR kwam nog even tussen, maar Bruno kon toch zijn zesde van het seizoen tegen de netten trappen. Mercier was kort nadien dicht bij de 3-0. Zijn schot strandde echter op de verste paal. Ook Lusamba kreeg nog een mogelijkheid, Roef voorkwam met een goede redding op zijn schot erger. En ook Bruno gaf even nadien geen goede richting aan zijn schot. Het bleef 2-0. Oververdiend voor Cercle tegen Waasland-Beveren dat geen enkele goed opgebouwde aanval in elkaar kreeg.

De spelers van Cercle krijgen voor de winst en hun negentien behaalde punten nu drie dagen vrij om dan vanaf woensdag aan de terugronde te beginnen.

(ACR – foto’s Belga)

Cercle Brugge – Waasland-Beveren: 2-0

Cercle Brugge: Nardi, Lambot, Koné, Taravel (73′ Ueda), Etienne, Gakpé, Lusamba (81′ Tormin), Mercier, Hazard, De Belder, Cardona (66′ Bruno).

Doelpunten: 18′ Mercier 1-0, 70′ Bruno 2-0 (pen.)