Cercle Brugge selecteert achttien spelers voor match tegen KSV Roeselare

Hector Rodas (rechts) zal wellicht opnieuw centraal achterin spelen. © BELGA
Redactie KW

Groen-zwart speelt vrijdagavond op Schiervelde de West-Vlaamse derby.

Frank Vercauteren nam donderdagavond in voorbereiding op deze wedstrijd achttien spelers mee op afzondering. Dat zijn er bij Cercle Brugge ooit meer geweest. De trainer wil duidelijk het vertrouwen geven aan eenzelfde groep. In vergelijking met vorige week tegen Union zijn er toch twee namen minder en misschien wel verrassend, namelijk Wesley Vanbelle en Stephen Buyl.

Taravel zit zijn tweede schorsingsdag uit, zodat Rodas opnieuw centraal zal plaatsnemen in de verdediging. Voor spits Bruno komt de wedstrijd nog te vroeg. Cardona is er ook bij. Dit zijn voorlopig de achttien namen: Nardi, Koné, Vincent, Palun, Tormin, Crysan, Rodas, Cardona, Omolo, Van Damme, Lambot, Delacourt, Vandenbussche, De Schryver, Gaspar, Imorou, De Belder en Mercier. Vrijdag valt er een van de drie keepers weg, ook al zien veel fans graag nog eens Van Damme in doel, en komt er een extra speler bij, wellicht Vanbelle of Buyl, om aan het aantal Belgen op het wedstrijdblad te komen.

Scheidsrechter Lothar D’Hondt werd aangeduid als scheidsrechter. Hij floot enkele weken geleden ook Cercle-KSV Roeselare (1-1). De terugwedstrijd op Schiervelde vindt vrijdag 8 december om 20.30 uur plaats.

(ACR)