Cercle Brugge reist met 24 spelers af op winterstage, aanvoerder Lambot blijft thuis wegens blessure

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart verblijft van dinsdag tot en met zaterdag op oefenstage in het Spaanse La Manga. 24 spelers zijn geselecteerd. Aanvoerder Benjamin Lambot is er niet bij.

Maandag werd voor aanvang van het buitenlands trainingskamp een laatste keer op Brugse bodem getraind. ‘s Avonds ging het richting Antwerpen waar de groep op hotel verblijft om dan dinsdagmorgen vroeg het vliegtuig naar Alicante te nemen. Per bus gaat het dan naar La Manga.

Aanvoerder Benjamin Lambot is de opvallendste naam die er niet bij is. Net als Pierre-Daniel Nguida en Nabil Alioui die hun revalidatie in Brugge moeten voortzetten. Vitinho is omwille van interlandverplichtingen er ook niet bij. Hij werkt vanaf 17 januari met Brazilië het Zuid-Amerikaanse U20-kampioenschap af in Chili.

Verder zijn ook Jonathan Farias, Franck Irie, Kevin Hoggas en Abud Omar er niet bij. Een andere ploeg tijdens deze transferperiode lijkt voor hen een mogelijkheid. Deze 24 spelers reizen af: Nardi, Taravel, Koné, Gakpé, Palun, Bruno, Mercier, Tormin, De Belder, Hazard, Cardona, Omolo, Van Damme, Etienne, Lusamba, Lopez, Ueda, Vandenbussche, Appin, Bongiovanni, Delacourt, Decostere, Vanhoutte en Koshi.

Oefenwedstrijd tegen VfB Stuttgart

Dinsdagnamiddag om 16.30 uur is in Club La Manga een eerste training gepland, om vanaf woensdag vervolgens twee keer per dag te trainen. De doelstelling is om aan de Costa Blanca de fysieke conditie bij te schaven en er is ook aandacht voor teambuilding. Op vrijdag 11 januari is er een oefenmatch voorzien, om 15 uur tegen het Duitse VfB Stuttgart, momenteel zestiende in de Bundesliga.

De sportieve staf en de spelers Xavier Mercier en Jérémy Taravel zullen overigens dinsdagavond pas op de bestemming zijn. Zij wonen net als algemeen coördinator Marc Vanmaele en pers- en communicatieverantwoordelijke Louis-Philippe Depondt de begrafenisplechtigheid bij van assistent-fysiektrainer Kenny Lalande die het laatste weekend van december in zijn ouderlijke woning in Rouen op 23-jarige leeftijd plots overleed. De uitvaartdienst heeft dinsdag om 15.00 uur plaats in Sérifontaine. De sportieve staf en beide spelers reizen daarna met een avondvlucht vanuit Parijs-Beauvais naar Alicante om vervolgens bij de spelersgroep aan te sluiten.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier