Cercle Brugge laat Lokeren in schoonheid eindigen

Nabil Aliouli neemt Killian Overmeire goed vast. © (Foto Belga)
Redactie KW

Groen-zwart verliest met 3-1 na drie doelpunten van de thuisploeg in de eerste helft. Lokeren neemt zo met winst afscheid van de hoogste voetbalklasse. Cercle sluit de reguliere competitie af met een dertiende plaats en een schamele 3 op 33.

Cercle Brugge trok naar Daknam met nog maar eens een gewijzigde ploeg. Het is wellicht een record in de vaderlandse competitie, maar trainer Guyot koos nog maar eens, zoals in iedere competitiewedstrijd dit seizoen, voor een andere basisploeg. In vergelijking met de nederlaag tegen Standard stond zelfs een half nieuw elftal tussen de lijnen. Omwille van niemand geschorst te zien in de play-offs en om de niet honderd procent fitte spelers aan de kant te laten, was er geen Bruno, Gakpé, Mercier, Taravel en Palun. Alsook geen teken van Hazard of Tormin. Wel mocht Decostere als jeugdproduct starten en vielen later in de wedstrijd ook nog Cardona en Koné geblesseerd uit.

Na vier minuten spelen klonk in het stadion een eerbetoon aan de overleden Gregory Mertens die bij beide ploegen actief was en die bijna vier jaar geleden op jonge leeftijd overleed aan een hartfalen.

Er kon ook worden gefeest in Lokeren en dat kon al vrij vroeg worden ingezet, met drie doelpunten voor de thuisploeg op amper een kwartier tijd. Net voor het halfuur glipte uitblinker Benchaib door de buitenspelval en tikte hij de bal via de arm van Nardi in doel.

Kort daarna kreeg Deschacht in eerste instantie de bal niet voorbij de Cercledoelman, in de herneming verdween zijn schot via de voet van Cevallos in doel. Een slap Cercle stond erbij en keek ernaar, ook toen Benchaib de 3-0 maar net naast schoof. De middenvelder van Lokeren kon kort daarna opnieuw aanleggen, zij het op een Cercleverdediger. In de rebound stond dit keer Skulason op de goede plaats.

3-0 aan de rust. Wedstrijd gespeeld en een ver ondermaats Cercle met het schaamrood op de wangen richting kleedkamer. De Belder kwam dan maar in de tweede helft in. Lokeren leek wat gas terug te nemen en zo werd groen-zwart de evenknie van de thuisploeg. Gakpé zorgde nog voor een eerredder. Er kon nog aan weerszijden gescoord worden, maar het bleef dankzij beide keepers bij 3-1.

Door het verlies van KV Oostende en Waasland-Beveren blijft Cercle op de dertiende plaats, zij het zonder de verhoopte dertig punten. Trainer Guyot trekt komende week met technisch directeur Vitalli naar AS Monaco om wellicht over een contractverlenging te praten. Groen-zwart, dat sedert halfweg december niet meer won, speelt in Play-Off 2B tegen KV Kortrijk, Moeskroen, Zulte-Waregem, Waasland-Beveren en Union. (ACR)

Doelpunten: 27′ Benchaib 1-0, 35′ Cevallos 2-0, 39′ Skulason, 69′ Gakpé 3-1.

Cercle Brugge: Nardi, Delacourt, Ueda (46′ De Belder), Marega, Etienne, Decostere, Koné (61′ Omolo), Traoré, Bongiovanni, Cardona (15′ Gakpé), Alioui.

(AC – Foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier