Cercle Brugge krijgt schoenen van Josip Weber

Irena Weber overhandigde het paar schoenen aan Frans Schotte, voorzitter van Cercle, in het bijzijn van Michaël Verschueren, manager van Anderlecht. © foto ACR
Redactie KW

Het was zijn vrouw Irena Weber die het paar voor de wedstrijd tegen Anderlecht overhandigde aan Cerclevoorzitter Frans Schotte in bijzijn van Michaël Verschueren, manager van Anderlecht, waar de voormalige topschutter ook speelde.

Josip Weber voetbalde van 1988 tot 1994 bij Cercle Brugge en werd er alom bekend door zijn vele doelpunten. De Kroaat scoorde 135 competitiedoelpunten voor groen-zwart. Vorig jaar overleed hij op 52-jarige leeftijd na een slepende ziekte. Zijn vrouw Irena vatte nadien het idee op om zijn schoenen aan Cercle Brugge te schenken.

Zondagmiddag werden die schoenen officieel overhandigd voor de wedstrijd van Cercle tegen Anderlecht. Zoals bekend werd Josip zijn opmars bij paars-wit abrupt een halt toegeroepen. In zijn eerste seizoen wist hij nog wel 14 keer te scoren, maar in januari liep hij een knieblessure op. Na een lange revalidatie maakte hij wel zijn wederoptreden waarop het noodlot nog een keer toesloeg. Dit keer waren het zijn kruisbanden.

Weber hing in 1997 definitief de schoenen aan de haak.

(ACR/ Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier