Cercle Brugge komt pas heel laat voorbij Moeskroen

© (Foto BELGA)

Na ontelbare kansen wint groen-zwart pas heel laat in de match met 2-1 en doet men in de rangschikking een zeer goede zaak.

Bij Cercle werd er opnieuw gewisseld. Naast de geblesseerde Vitinho vielen ook De Belder, Gakpé en Omar uit de basis. Lambot, als rechtsachter, Etienne, Cardona en K. Hazard kwamen aan de aftrap.

Moeskroen eiste in de aanvangsfase meteen meer balbezit op. Al kwam de eerste poging van de bezoekers na bijna een kwartier. Het schot van Pierrot werd door Ueda in hoekschop geduwd. Kort daarvoor zorgde Cardona voor enige dreiging. Doelman Butez liet zich een eerste keer zien en was vlugger bij de bal. Even voorbij het kwartier een schot van opnieuw Cardona waar de keeper toch enige moeite mee had. Uit de daaropvolgende hoekschop opnieuw gevaar. Een van de verdedigers kon echter in een nieuwe corner tikken. De hoekschoppen bleven elkaar opvolgen. Dit keer was er een aan de overzijde waarna Cercle meteen kon tegenprikken. Tormin speelde Mercier goed vrij. Op het moment dat die wilde afdrukken, kreeg hij een ferme duw van Gulan. Rood voor de speler van Moeskroen en penalty voor de thuisploeg.

Cardona nam zijn verantwoordelijkheid maar Butez koos de goede hoek. Zo bleef het halfweg de eerste helft 0-0, al was Lambot kort daarna nog eens dicht bij de openingstreffer. Butez had, dit keer met de voet, opnieuw een knappe reflex in huis. Cercle geraakte werkelijk niet voorbij de bezoekende doelman, Ook het schot van Tormin niet. Wanneer je een doelpunt verwachtte van de thuisploeg, viel dat aan de overkant. Opnieuw ongelukkig voor Cercle. Dit keer was het Taravel die zijn doelman na een vrije trap van Amallah met een achterwaartse kopbal verraste. 0-1 bij de rust.

Ook in de tweede helft zette Cercle met een man meer en gezien de achterstand uiteraard druk naar voor. Mercier zorgde meteen voor een afstandsschot, op de vuisten van Butez. Ook Taravel, met een ver schot, en Tormin kregen de bal niet in doel en iets voorbij het uur ook de ingevallen De Belder niet. Zelfs een schuiver van Cardona ging tevens voorlangs. De tijd begon te dringen voor de thuisploeg. In de tachtigste minuut dan toch eindelijk de 1-1. Kylian Hazard, met zijn ouders in de tribune, zorgde in twee keer vanuit het pak voor doel voor de gelijkmaker. Cercle rook zijn kans en op een doorgekopte hoekschop van Bruno zorgde De Belder voor een meer dan verdiende voorsprong. De drie punten bleven in Brugge waar een slaak van verzuchting doorheen het stadion ging. Cercle zet Moeskroen terug op zeven punten.